Ünlü şarkıcı Karsu Dönmez, dinleyenleri ve takipçileri tarafından merak konusu oldu. Bu yazıda Karsu Dönmez ile ilgili merak edilen tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Karsu kimdir? 

Ünlü Şarkıcı Karsu Dönmez, 19 Nisan 1990 tarihinde Amsterdam'da dünyaya geldi. Türk kökenli bir ailenin çocuğu olarak büyüdü. Müziğe olan ilgisi küçük yaşlarda başladı ve 8 yaşındayken piyano çalmaya başladı. Ailesi tarafından desteklenen Karsu, Hollanda'da başladığı müzik kariyerine, Amerika'da Rhode Island Üniversitesi'nde aldığı şan eğitimiyle devam etti.

Karsu Kim

Karsu'nun kariyeri

Karsu, müzik hayatına Amsterdam'daki Kilim Restoran'da piyano çalarak adım attı. Burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti ve kısa sürede geniş bir dinleyici kitlesi edindi. Daha sonra dünyanın önemli sahnelerinde yer alarak başarılar elde etti; Concertgebouw, North Sea Jazz Festival ve New York Carnegie Hall gibi prestijli mekânlarda konserler verdi.

2011 yılında Türkiye'deki müzik çalışmalarına odaklanmak üzere "Y Kültür Sanat" ile anlaşma sağlayan Karsu, burada ilk stüdyo albümü Confession'ı (2012) ve Colors'ı (2015) yayınladı. Türkiye'de de büyük beğeni toplayan bu albümlerle adını geniş kitlelere duyurdu. Ayrıca Güneri Civaoğlu'nun sunduğu Şeffaf Oda programı sayesinde Türkiye medyasında da tanınmaya başladı.

2014-2015 yıllarında From New York to Istanbul adlı dünya turnesiyle birçok şehirde konserler veren Karsu, 2018 yılında Karsu Plays Atlantic Records projesiyle büyük ilgi gördü. Bu proje kapsamında Ahmet Ertegün'ün hayatını ve Atlantic Records'un ünlü şarkılarını yeniden yorumladı. 2019 yılında kendi adını taşıyan dördüncü stüdyo albümünü yayınlayan sanatçı, müzik kariyerine hız kesmeden devam etmektedir.

Karsu

Karsu aslen nereli?

Karsu Dönmez, Hatay'ın Karsu köyünden göç eden Türk kökenli anne Birgül ve baba Alpaslan Dönmez'in iki kızlarından biri olarak dünyaya gelmiştir. Dolayısıyla Karsu, aslen Hataylı'dır.

Karsu Alevi mi?

Karsu'nun Alevi olup olmadığıyla alakalı kamuoyuyla paylaşılmış kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Yasemin Ceren kimdir? Kimle evlendi, eşi kim? Yasemin Ceren kimdir? Kimle evlendi, eşi kim?

Karsu'nun albümleri

  • Live aan 't IJ (2010)
  • Confession (2012)
  • Colors (2015)
  • Karsu (2019)

Kaynak: Haber Merkezi