Ilgaz Belören Köyü’ne Güneş Enerji Sistemi Kuruldu Ilgaz Belören Köyü’ne Güneş Enerji Sistemi Kuruldu

ÖZELHABER/ Ilgaz’da son zamanlarda yaşanan olaylarda, kimliği belirsiz kişiler tarafından belediyeye ait sokak hayvanlarının kısırlaştırılmak için toplandığı alana zorla girildiği iddia edildi. Bu kişilerin asılsız haberler yaydığı ve belediyenin çalışmalarını sabote etmeye çalıştığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, önemli açıklamalarda bulundu.

Kısırlaştırma işlemi öncesinde hayvanların belirli bir alanda toplandığını ve işlemin ardından tekrar doğal ortamlarına bırakıldığını ifade etti. Ancak, bu süreci sabote etmek isteyen kişiler tarafından alana gece vakti zorla girildiğini ve kilitlerin kırıldığını söyledi.

Başkan Öztürk, bu olayın ardından savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve hukuki süreci başlattığını duyurdu. Ayrıca, bu kişilerin gerçek hayvan sever olmadıklarını düşündüğünü, aksi takdirde sadece üç köpeği değil, orada bulunan tüm köpekleri götüreceklerini söyledi. Başkan, belediyenin bu tür müdahalelere rağmen çalışmalarına aynı kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. İlçede sokak hayvanlarının kontrol altında tutulması ve hem hayvanların hem de vatandaşların güvenliği için kısırlaştırma çalışmalarının süreceğini belirtti.

“Ilgaz'da Kısırlaştırma Çalışmalarına Sabotaj”

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ten önemli açıklamalar, “Ilgaz Belediyesi olarak sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesini önlemek amacıyla kısırlaştırma çalışmaları yapıyoruz. Bu işlemler için köpek başına 2000 TL gibi bir maliyet söz konusu. Ancak, bu hayvanları kısırlaştırmak için onları bir yerde toplamak gerekiyor, bu işlemi belediyemizin bünyesinden karşılıyoruz. Valiliğimizin başlattığı bir kampanya kapsamında bu köpekleri topluyor ve kısırlaştırmaya gönderiyoruz. Köpekleri topladıktan sonra günübirlik olarak belirli bir alanda tutuyoruz. Kısırlaştırma işlemi tamamlandıktan sonra da hayvanları tekrar doğal ortamlarına geri bırakıyoruz. İlçemizde, nüfusu 20 bini geçmeyen yerlerde barınak açılamıyor, bu yüzden biz de böyle bir çözüm geliştirdik. Hayvanları geçici olarak tutuyor, kısırlaştırıyor ve ardından serbest bırakıyoruz. Maalesef, Ilgaz’da biri bu alanda bulunan köpeklerin yerini başkalarına haber vermiş. O kişiler de gece vakti buraya gelip, alanın kilidini kırarak içeri girmişler. Bu olay sonrası savcılığa suç duyurusunda bulundum. Bir belediyenin alanına zorla girmek ve kilit kırmak gibi eylemlerin ne anlama geldiğini onlara hukuki yollarla izah edeceğim. Kim olduklarını tam olarak bilmiyorum. Ancak, hayvan sever olduklarını da düşünmüyorum. Eğer gerçekten hayvan sever olsalardı, oradaki üç köpeği götüreceklerine 15 köpeği de götürürlerdi. Biz burada hayvanları katletmiyoruz, öldürmüyoruz ya da onları atmıyoruz. Sadece kısırlaştırma işlemini gerçekleştirip, ardından onları doğal ortamlarına geri bırakıyoruz. Bu işlemler tamamen hayvanların iyiliği için yapılıyor. Elbette, bu tür olaylar bizim çalışmalarımızı durduramaz. İlçemizin sokak hayvanlarını kontrol altında tutmak, hem onların hem de vatandaşlarımızın güvenliği için son derece önemli. Bu tür müdahalelere rağmen çalışmalarımıza aynı kararlılıkla devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Berkay Tozlu