Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Ilgaz Dağı’nda, yaklaşan kış sezonu öncesi hazırlıklar hızla devam ediyor. Ilgaz Belediyesi tarafından işletilen Doruk Kayak Merkezi’nde bulunan 900 metre uzunluğundaki kapalı kabin telesiyej hattında bakım çalışmaları başladı. Sezon öncesi telesiyejlerde yapılan kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları, kış tatili için bölgeye gelecek turistlerin güvenli ve sorunsuz bir şekilde telesiyejleri kullanabilmesini sağlamak amacıyla yapılıyor.

Ilgaz Dağı’nın güney yamacında yer alan mekanik tesislerden biri olan telesiyej hattında, 4 kişilik teknik bir ekip görev alıyor. Ekip, telesiyej hattında bulunan direkleri tabandan tavana kadar kontrol ediyor ve her biri 4 kişilik olan 40 kabini tek tek inceleyerek bakımlarını gerçekleştiriyor. Tüm bakım ve onarım çalışmalarının 15 gün içinde tamamlanması planlanıyor.

Ilgaz Derbent Şehitliği Yeniden Yapılandırılmalı: Anıt Yol Seviyesine Getirilmeli Ilgaz Derbent Şehitliği Yeniden Yapılandırılmalı: Anıt Yol Seviyesine Getirilmeli

Ilgaz Dağı, kış sporları ve turizmi açısından önemli bir yer tutarken, her yıl binlerce kayak severi ağırlıyor. Sezon öncesi hazırlıkların tamamlanmasıyla birlikte Ilgaz, kış turizmine hazır hale gelecek.

Kaynak: Haber Merkezi