Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü, Kastamonu’daki Elekdağ, Kartdağ, Gavurdağı ve Ilgaz Dağı yaban hayatı geliştirme sahalarında detaylı bir envanter çalışması yaptı. Yaban hayatının korunması, izlenmesi ve kayıt altına alınması amacıyla düzenlenen saha çalışmalarına Kastamonu Şube Müdürlüğü’nden 20 kişilik bir ekip katıldı.

DKMP 10. Bölge Müdürlüğü’nün resmi web sitesindeki açıklamaya göre, Taşköprü Elekdağ’da 7, Azdavay Kartdağ’da 7 ve Ilgaz Dağı’nda 9 yüz hektarlık örnek alanda yapılan sürek envanteri sırasında; ayı, yaban domuzu, kurt, geyik ve karaca gibi türlere ait izler ve dışkılar tespit edildi. Bu çalışma, bölgede yaban hayatı popülasyonunun izlenmesi ve tür çeşitliliğinin korunmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Yaban hayatı envanteri, doğanın dengesi ve ekosistemin sürekliliği açısından büyük önem taşıyor. DKMP yetkilileri, bu tür çalışmaların bölgedeki doğal yaşamın sürdürülebilirliğine katkı sağladığını belirtti.

Bu kapsamlı çalışma, bölgenin biyolojik çeşitliliği hakkında önemli veriler sunarken, yaban hayatının geleceği için planlama yapılmasına da olanak tanıyor.

Doğaseverleri Mest Eden Görüntü: Yaralıgöz Dağı Karla Kaplandı Doğaseverleri Mest Eden Görüntü: Yaralıgöz Dağı Karla Kaplandı

Kaynak: Haber Merkezi