84 Yaşındaki Bayram Tekedereli, Emekliliğe Veda Etti 84 Yaşındaki Bayram Tekedereli, Emekliliğe Veda Etti

Gaziosmanpaşa’da sahte içki tüketimi sonucu yaşanan olayda iki kişinin hayatını kaybetmesi üzerine ilgili tekel bayii mühürlenerek kapatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sahte içki satışı yapan iki şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Olay, 30 Eylül tarihinde Gaziosmanpaşa Merkez Mahallesi’nde başladı. İlk olarak Engin T. adlı bir kişi sahte içki şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yapılan müdahalelere rağmen, Engin T. bir gün sonra hayatını kaybetti. Polis, hastaneye başvuran diğer hastaların durumunu araştırdığında, 1 ila 9 Ekim tarihleri arasında benzer şikayetlerle 5 kişinin daha hastaneye başvurduğunu tespit etti.

Sahte içkiden kaynaklı ölümlerle ilgili araştırmalar derinleştikçe, Halim F. adlı bir hastanın da yaşamını yitirdiği belirlendi. Hakan T. ve Semih K.’nin tedavileri ise devam ediyor, Yemliha K. ve Serdar Ş. ise taburcu edildi.

Sahte içkilerin temin edildiği iş yerinin sahibi Anıl A. ve Özgür T. gözaltına alındı. İki şüpheli, "taksirle öldürme" suçlamasıyla adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Ayrıca, ruhsatı olmayan tekel bayii Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından mühürlendi.

Olayla ilgili konuşan esnaf Yahya Arslan, “Bizim komşu olarak olaydan haberdar olmamız mümkün değildi. Polis ekipleri geldiklerinde benim de ifademi aldılar. Sahte alkolden ölenlerin olduğunu duyduk. Burası 10 gündür kapalı” dedi. Olay, sahte içki tüketiminin tehlikelerine bir kez daha dikkat çekmiş oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı