Erbakan’dan Manisa Ziyareti: "Yeniden Refah Partisi Türkiye’nin En Hızla Büyüyen Partisi" Erbakan’dan Manisa Ziyareti: "Yeniden Refah Partisi Türkiye’nin En Hızla Büyüyen Partisi"

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Türkiye'ye davet ettiğini açıkladı. Yüksel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Uluslararası Adalet Divanı danışma kurulunun İsrail'in Filistin topraklarında işgalci olduğuna dair kararını hatırlatarak, 3. devletlerin bu durumu yasal olarak tanımama ve destek vermemesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Yüksel, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in işgalini sona erdirmesi için BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Yüksel, "TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) halkının hak ve adalet mücadelesini dünyaya duyurması için davet etmiştir" dedi. Ayrıca uluslararası camianın Filistin'e olan desteğinin arttığını belirten Yüksel, Türkiye'nin Filistin ile olan dayanışmasını her alanda güçlendirerek sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Yüksel, basın mensuplarının Abbas'ın davet sürecinin kimin kontrolünde olduğu sorusuna ise "Meclis Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı kontrolünde" yanıtını verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı