AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, TBMM'de yaptığı konuşmada Akkışla ve Sarıoğlan bölgesine hitap edecek yeni hastanede diyaliz ünitesinin de yer alacağını müjdeledi. Özsoy, Kayseri'de toplam 1,395 diyaliz hastasının bulunduğunu ve bu hastalara 15 diyaliz merkezinde hizmet verildiğini belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Erdoğan’ın Daveti Üzerine Ankara’da Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Erdoğan’ın Daveti Üzerine Ankara’da

Özsoy, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Kayseri'de toplam 1,395 diyaliz hastası bulunmaktadır. Bu hastalara kamu sağlık tesisleri bünyesinde 8, Erciyes Üniversitesi Hastanesi'nde 1 ve özel sektörde 6 olmak üzere toplam 15 diyaliz merkezinde hizmet verilmektedir. Daha önce diyaliz hizmeti olmayan Yeşilhisar, Develi, Tomarza, Yahyalı, Bünyan ve Pınarbaşı ilçelerimizde AK Parti hükümetimizle birlikte diyaliz hizmeti verilmeye başlandı. Bu ilçelerdeki diyaliz hastaları Kayseri merkez ve başka il merkezlerinde diyalize girmek zorunda kalıyorlardı."

Akkışla ve çevresinde ikamet eden 12 diyaliz hastasından 5'inin Bünyan Devlet Hastanesi'nde, 7'sinin ise Kayseri merkezde bulunan özel diyaliz merkezlerinden hizmet aldığını belirten Özsoy, bu hastaların istedikleri takdirde 50 kilometre uzaklıktaki Bünyan Devlet Hastanesi'nden de hizmet alabileceklerini söyledi. Özsoy, Sağlık Bakanlığı'nın yatırım programında olan ve Akkışla Sarıoğlan bölgesine hitap edecek yeni hastane bünyesinde diyaliz ünitesinin de yer alacağını vurguladı ve Sağlık Bakanlığı ile gerekli çalışmaların yapıldığını ifade etti.

Yeni hastane ve diyaliz ünitesi, bölgedeki diyaliz hastalarının tedaviye erişimini kolaylaştırarak, sağlık hizmetlerine daha rahat ulaşmalarını sağlayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı