Fatih Metin Ticaret Bakan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Fatih Metin kimdir?

Fatih Metin, 14 Ekim 1973’te Bolu’da doğmuş bir Türk avukat ve siyasetçidir. İlk ve orta öğrenimini Bolu’da tamamladıktan sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından serbest avukat olarak çalışmaya başlamıştır. Siyasi kariyerine AK Parti Bolu Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak adım atmış ve daha sonra AK Parti Bolu İl Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

23. Dönem’de Bolu milletvekili olarak seçilen Metin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği yapmıştır. 2011-2015 yılları arasında Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığı, ardından Ekonomi Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş ve 19 Nisan 2019’da Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır.

Evli ve dört çocuk babası olan Fatih Metin, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Bolu Belediye Başkan Adayı olarak da dikkat çekmiştir.

Fatih Metin Kimdir

Fatih Metin hangi görevlerde bulundu?

Fatih Metin, 23. Dönem Bolu Milletvekili olarak TBMM’de görev yapmış, TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği yapmıştır. Ayrıca, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığı, Ekonomi Bakan Yardımcılığı ve Tarım ve Orman Bakan Yardımcılığı gibi çeşitli bakanlıklarda görev almıştır.

Fatih Metin’in eğitim hayatı

Fatih Metin, ilk ve orta öğrenimini Bolu'da tamamladı. Daha sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitiminden sonra serbest avukat olarak çalışmaya başladı.

Fatih Metin kaç yaşında?

Fatih Metin, 14 Ekim 1973 doğumlu olduğuna göre şu anda 50 yaşındadır.

Zeynep Koçak kimdir? Kaç yaşında, nereli? Zeynep Koçak kimdir? Kaç yaşında, nereli?

Fatih Metin evli mi?

Fatih Metin evlidir ve dört çocuğu vardır. Eşi Aynur Metin'dir.

Kaynak: Haber Merkezi