Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), “2024 Yılı Tuz Sektörü ve Yeşil Dönüşüm Teknik Destek Programı” kapsamında yapılan 4. dönem proje başvurularının değerlendirme süreçlerini tamamladı. Desteklenmeye hak kazanan projeler, kamuoyuna duyuruldu. Bu dönem, tuz ürünleri sektöründe katma değer yaratacak, verimlilik odaklı ve yenilikçi projeler ile Organize Sanayi Bölgelerinin yeşil dönüşümünü sağlayacak beş proje destek kapsamına alındı.

Açıklamaya göre, Çankırı'ya yönelik uygulanan bu program, hem sektörel gelişimi destekleyecek hem de sürdürülebilir bir sanayi yapısı oluşturmaya katkı sağlayacak projelere odaklanıyor. Program, bölgenin kalkınması için çevre dostu ve kaynak verimliliğini artıran çözümler sunan projelere özel olarak önem veriyor.

Desteklenmeye hak kazanan projelerin başvuru sahipleriyle kısa bir süre içinde sözleşme imzalanması planlanıyor. Bu projeler ile birlikte, Çankırı’nın tuz sektörü ve Organize Sanayi Bölgelerinde yeşil dönüşüm çabalarına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ercan Alpay, Mesleki Eğitimin Önemini Vurguladı: Çankırı’da Atölyeleri İnceledi Ercan Alpay, Mesleki Eğitimin Önemini Vurguladı: Çankırı’da Atölyeleri İnceledi

“2024 Yılı Tuz Sektörü ve Yeşil Dönüşüm Teknik Destek Programı kapsamında, başvurusu alınan ve değerlendirme süreçleri tamamlanan projelerin desteklenmeye hak kazandığını kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz. Desteklenen projeler, Çankırı ilinde tuz sektörü ile sanayi bölgelerinin sürdürülebilir gelişimine katkı sağlayacaktır.”

Ajans yetkilileri, başarılı projelerle, Çankırı’nın ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliğine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kuzka’dan Tuz Sektörü Ve Yeşil Dönüşüm Projelerine Destek! (2)

Kaynak: Haber Merkezi