Başarılı avukat ve iş insanı Erden Timur ve şirketerinin serveti merak ediliyor. Bu yazıda "Erden Timur kimdir?", "Erden Timur serveti ne kadar?", "Nef Holding serveti ne kadar?" gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

Erden Timur kimdir?

Erden Timur 16 Kasım 1981 tarihinde Mersin'de dünyaya geldi. Timur, 2000 yılında Tarsus Amerikan Koleji'nde eğitimini tamamladıktan sonra, 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden hukuk diplomasını aldı. London School of Economics'te ekonomi alanında yüksek lisans eğitimine başladı ancak babasının rahatsızlığı nedeniyle eğitimini tamamlayamadı. Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı. Aile şirketine ait bir arsa üzerinde yarım kalan bir projeyi üstlenerek inşaat sektörüne girdi. 

Erden Timur Serveti

Timur Gayrimenkul, 2010 yılında Nef Gayrimenkul markasını kurarak İstanbul, Bodrum ve Londra gibi şehirlerde markalı konut projelerine imza attı. Nef, projelerinde kendi foldhome konseptini uygulayarak sektörde tanınırlık kazanmayı başardı. Forbes 2020 verileri Erden Timur'un, 400 milyon Dolarlık bir servet edinerek Türkiye'nin en zenginleri arasında 100'üncü sıraya yerleştiğini ortaya koymuştu. 

11 Haziran 2022 tarihinde yapılan Galatasaray olağanüstü genel kurulunda Dursun Özbek'in başkan seçilmesinin ardından Erden Timur, Galatasaray Sportif A.Ş.'nin başkanlığına getirildi. Erden Timur, iş dünyasındaki başarıları ve spor dünyasındaki önemli etkisiyle dikkat çeken bir isim olarak karşımıza çıkmaktadır.

Erden Timur Kimdir

Erden Timur serveti ne kadar?

Erden Timur'un yüzde 90'dan fazla hissesine sahip olduğu Nef İnşaat, 2017 yılında büyük bir başarıya imza atarak toplam bin 950 konut satarak cirosunu 1,5 milyar liraya çıkardı. Şirketin geri kalan hisseleri ise babası Musa Timur'a ait. 

Barış Boyun kimdir? Nereli, ne iş yapıyor? Barış Boyun kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Erden Timur'un servet kaynağı Timur Gayrimenkul, 550 milyon dolarlık servetiyle Türkiye'nin önemli iş adamlarından biri olmasını sağlamıştır.

Nef Holding serveti ne kadar?

Nef Holding, Erden Timur'un kurduğu gayrimenkul geliştirme şirketidir ve onun mali durumu hakkında pek çok bilgi mevcuttur. Forbes Türkiye'nin 2020 raporunda Erden Timur'un kişisel servetinin 400 milyon Dolar değerinde olduğu belirtilmişti. Nef'in genel serveti hakkında kesin bir veri bulunmamakla birlikte, şirketin kapsamlı projeleri ve önemli yatırımları dikkate alındığında genel servetinin bu rakamın oldukça üzerinde olduğu varsayılabilir. Şirketin yurtdışındaki kapsamlı konut projeleri ve yatırımları, Nef'in değerinin ekonomik açıdan önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

Kaynak: Haber Merkezi