Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Fırat Arslan, hayat hikayesini ve spor dünyasında elde ettiği başarıyı İhlas Haber Ajansı’na (İHA) anlattı. Almanya’da doğan ve 54 yaşında olan Arslan, Rocky serisi filmlerinden etkilenerek boksa başlamış bir sporcu. 18 yaşında boksa başlayan Arslan, uzun yıllar süren çabasıyla 37 yaşında ilk dünya şampiyonluğunu kazandı. Bir yıl sonra kemerini kaybetmesine rağmen pes etmedi ve 53 yaşında tekrar Dünya Ağır Sıklet Şampiyonu oldu.

Fırat Arslan, boksa başlarken çevresindeki insanların yeteneklerini yetersiz bulduğunu ve bu konuda olumsuz yorumlar yaptığını belirtti. Ancak Arslan, cesaret, yılmamak ve inanç gibi özelliklerin kendisinde farklı yetenekler kazandırdığını ifade etti. Rocky filmlerindeki sahnelerden ilham aldığını ve "Önemli olan darbe yedikten sonra savaşa devam edebilmen" felsefesiyle hareket ettiğini söyledi. Bu anlayış, onun boksta en büyük başarısını elde etmesini sağladı.

Türk sporunun durumuna da değinen Arslan, Türkiye’de profesyonel boks sporunda tek dünya şampiyonu olmaktan üzüntü duyduğunu belirtti. Genç sporculara daha fazla destek verilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bizim ülkemizde büyük bir spor potansiyeli var. Osmanlı torunları olarak birçok yeteneğe sahibiz. İnşallah gelecekte daha fazla genç sporcu çıkacaktır” dedi.

Arslan, bu yıl düzenlenen olimpiyatlarda Türk boksörlerin yeterli başarıyı elde edemediklerini ancak bayanlarda iki gümüş madalya kazanıldığını belirtti. Türkiye’de futbol dışında diğer spor branşlarına yeterli ilgi gösterilmediğini vurgulayarak, "Bu sporlara daha fazla destek verilirse, Türk milletinin başarılı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Son olarak, Arslan katıldığı turnuvalarda ve maçlarda kendisine maddi ve manevi destek veren otel yetkililerine teşekkür etti. Otelin Genel Müdürü Ali Kızıldağ ise, Fırat Arslan’ın dünya çapındaki başarısını ve yaşamındaki mücadelesini saygıyla karşıladıklarını ve her zaman destek olmaya devam edeceklerini belirtti. Arslan’ın başarıları, onun spor dünyasındaki azmini ve kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Alaçatıspor'da Yeni Dönem: Ozan Gençalp Başkan Seçildi Alaçatıspor'da Yeni Dönem: Ozan Gençalp Başkan Seçildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı