ÖZEL HABER/Çankırı’nın İstanbul’daki temsilcisi Yeşil Ilgaz Spor, yeni sezona tüm ekibiyle birlikte hazır. Takımın başarılı Teknik Direktörü Orhan İmik, Çankırı Haber.net’e sezonla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Teknik Direktör İmik, sorularımıza tek tek yanıt vererek bu sezonki hedeflerini açıkladı. İmik, “Biz uzak hedefler peşinde koşmuyoruz. Maç maç ilerleyeceğiz” diyerek, takımın stratejisini net bir şekilde ifade etti.

1. Yeni Sezon Hedefleri: Bu sezon için takımın hedefleri nelerdir? Ligde nerede olmayı planlıyorsunuz?

Çankırı Haber.net’e özel açıklamalarda bulunan Yeşil Ilgaz Spor Kulübü Teknik Direktörü Orhan İmik, “Öncelikle röportaj için Çankırı haber.net’e teşekkür ederim. Daha sonra bizi ekibimle beraber bu göreve layık gören Arif Şahin Başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ederim. Bu sezonki takımımızın hedefleri Başkanımızın da yaptığımız görüşmede bana bahsettiği şekilde dinamik, koşan içeride ve dışarıda hiçbir zaman rakibin oyununu kabul etmeyip, kendi oyununu kabul ettirmeye çalışan bir takım yaratmaktı. Çok şükür bu yolda tabii ki ligde nerede olacağımızı yaşadıkça göreceğiz. Biz uzak hedefler peşinde koşmuyoruz. Maç maç gideceğiz. Daha çok yakın hedeflere odaklanmayı düşünüyoruz. Maç maç gideceğiz ve bu durum bizi nereye getirecek? Ileride göreceğiz.” Dedi.

2. Fikstür Değerlendirmesi: Yeni yayınlanan fikstür hakkında ne düşünüyorsunuz? Rakiplerinizin sıralaması sizi nasıl etkiliyor?

Yeşil Ilgaz Spor Kulübü Teknik Direktörü İmik, “Grubumuz kolay bir grup değil. Daha kolay gruplar. Gördük fikstürde. Açıkçası ilk beş altı haftada zorlu rakiplerle oynuyoruz. Biz de oyun gücümüze güveniyoruz. Oyuncu gücümüze güveniyoruz. Bu oyun gücümüzün bizi bir yerlere getireceğine inanıyoruz. Ama hiçbir zaman sıralamada şurada olacağız, burada olacağız diye bir iddiamız yok. Bakacağız, göreceğiz.” Şeklinde konuştu.

Çankırı'da Heyecan Dolu Voleybol Turnuvası: Çeyrek Final Müsabakaları Başlıyor! Çankırı'da Heyecan Dolu Voleybol Turnuvası: Çeyrek Final Müsabakaları Başlıyor!

3. Transfer Politikası: Takıma yeni katılan oyuncular hakkında düşünceleriniz nelerdir? Transfer döneminde başka hangi bölgelere takviye yapmayı düşünüyorsunuz?

Teknik Direktör Orhan İmik, “Şu an için geçen seneden sadece iki tane oyuncumuzla devam ediyoruz. Komple takımı yeniledik. Altyapıdan da birkaç tane genç kardeşimiz var. Onları da yeni transfer gibi görüyoruz. Sadece iki tane oyuncuyla devam ediyorum geçen seneden. O yüzden transfer anlamında genel yüzde doksan transferimizi tamamladık diyebiliriz. Ama transfer yaşayan bir süreç. Vakit dolana kadar önümüze fırsat transferi çıkarsa da onu almaktan çekinmeyiz. Bütün istediğim transferler yapıldı. Bütün istediğim oyuncular alındı. Ayrıca bu konuda da yine başkana ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum.” Dedi.
 

Orhan Imik

4. Hazırlık Süreci: Sezona hazırlık süreciniz nasıl geçti? Takımın fiziksel ve mental durumu hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Yeşil Ilgaz Spor Kulübü Teknik Direktörü Orhan İmik, “Hazırlık sürecine açıkçası herhalde takımlar için de en erken başlayan bizim takımdı. Ben hiç başka böyle bizim gibi erken başlayan duymadım. Çünkü takımı komple yenilediğimiz için yeni bir takım oluşturduğumuz için bayağı bir yol aldık. Takımın fiziksel ve mental durumundan çok memnunum. Çok şükür hiçbir sıkıntımız yok. Fiziksel anlamda da oynadığımız hazırlık maçlarında da futbol camiasında da konuşulan çok diri bir takım olduğumuz söyleniyor. Biz de bunu analizlerimizde gözlemliyoruz zaten. O yüzden bu durumdan da çok memnunum.” şeklinde konuştu.

5. Taktik ve Strateji: Bu sezon takımın oyun tarzında ve taktik anlayışında ne gibi değişiklikler yapmayı planlıyorsunuz?

Teknik Direktörü Orhan İmik, “Oyun tarzınız taktiksel anlayışımız genelde topa sahip olan takım olmak istiyoruz. Rakiplerle nerede oynarsak oynayalım, önde baskı yapan bir takım olmak amacındayız. Tabii ki bu taktiğin kibrinde de değiliz. Ummadığımız farklı anlayışlarla da hareket edebiliriz. Ummadığımız farklı durumlarla da karşılaşabiliriz. O zaman da maç esnasında farklı varyasyon farklı taktik dizilişlere ya da farklı taktik hamlelere de açığız. Ama genel sezon boyunca stratejimiz topun bizde kalması yönünde. Yani maçlarda yüzde yetmiş top bizde olmalı. Onun haricinde de nerede oynuyorsak oynayalım. Kağıt Üstünde bizden güçlü güçsüz, hangi takımla oynuyorsak oynayalım. Sürekli önde baskı yapan bir takım olmak istiyoruz. Zaten hazırlık maçlarında da bunu gösterdik az çok.” Dedi.

6. Rakip Analizi: İlk maçınızda karşılaşacağınız rakip hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi yönlerine dikkat edeceksiniz?

Teknik Direktörü İmik, “İlk maçımızda Göktürk Spor'la karşılaşacağız. Bir alt ligden çıktılar. Çıkardıkları takımı oyuncularını genellikle korudular. Üstüne de ligin oyuncularını takviye yaptılar. Sert bir takım. Ciddi bir takım. Biz de buna göre önlemlerimizi aldık. Gerekliliği durumları değerlendirdik. Ona göre taktik planımızı çizdik.” Dedi.

7. Genç Oyuncuların Rolü: Genç oyuncuların bu sezon takımda nasıl bir rol üstleneceğini düşünüyorsunuz? Onlara nasıl fırsatlar vermeyi planlıyorsunuz?

Yeşil Ilgaz Spor Kulübü Teknik Direktörü Orhan İmik, “Bu sezon genç oyuncu bakımından herhalde ligin en genç takımı biziz. Ama tabii ki bizim için yaş sadece futbolda bir sayı. On sekiz yaşında oyuncuyla da oynayabiliriz. Otuz sekiz yaşında oyuncuyla da oynayabiliriz. Biz bunları hiç takılmıyoruz. Saha içine girildiği zaman bütün oyuncular eşittir. Bizim için fark etmez. Biz orada yaptığımız analizler de bize doğru verileri kim veriyorsa onunla oynuyoruz. Zaten genellikle genç bir takımız. Örneğin altyapıdan yetişen Bünyamin Kurtboğa adlı oyuncumuz var. Bu sezon hazırlık maçlarında, her maç hemen hemen süre verdik. Yeri geldi ilk on bir oynattık. Mesela geçen sezon A takımda hiç süre almamış. Biz de şu an hazırlık maçları dahi olsa süre aldı. Bu anlamda genç oyuncular biz de çok bu şekilde hareket etmek zaten bizim şiarımız. Başkanımız da zaten dinamik koşan bir takım istediği için bu şekilde hareket ettik. Doğru yolda olduğumuza inanıyoruz.” Diye konuştu.

8. Taraftarın Önemi: Taraftar desteğinin bu sezonki başarınıza nasıl katkıda bulunmasını bekliyorsunuz? Onlara vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

Teknik Direktör Orhan İmik, “Tabii ki taraftar desteği bizim için çok önemli. Hele hele bizim gibi daha çok gençlerden oluşan bir takım için çok daha önemli. Burada bizim taraftara vermek istediğimiz mesaj ne olursa olsun oyuna baksınlar. Skordan önce bu oyuncuların mücadelesini ben onlara şu temin edebilirim. Kesinlikle sahada mücadele etmeyen hiçbir oyuncu olmayacak. Bunun garantisini verebilirim. Skorlar gelir gelmez ona bir şey diyemem. Şans yanımızda olmaz. Goller kaçırırız. Skorlar gelmez. Ama hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmeyen bir takım görecekler sahada. Bundan emin olabilirler. Taraftar grubumuz, Genç Oğuzlar'ın da dediği gibi acılara rağmen başaranların hikayesini yazacağız inşallah.” Dedi.

Teknik Direktör Orhan İmik

9. Sezonun Kritik Anları: Sezon boyunca hangi maçların belirleyici olacağını düşünüyorsunuz? Bu kritik anlarda nasıl bir hazırlık yapmayı planlıyorsunuz?

Yeşil Ilgaz Spor Kulübü Teknik Direktörü İmik, “Biz sezona komple olarak değil de maç maç bakacağız. Her maçın hazırlığını bu haftaya özel yapacağız. Zaten rakiplerimizin maçlarını videoya çektirip, maç analizlerini yapacağız zaten. Bu anlamda da her rakibe tabii ki küçük hazırlıklarımız olabilir ama genel anlamda maçların belirleyicisi olacak takımın biz olması amacındayız. Topa hükmeden şampiyonluğa oynayan takım olarak yer alma istiyoruz maçlarda. O yüzden tabii ki rakiplerimizin neler yaptığı bizim için belirleyici olacak ama biz de kendi oyunumuzdan aşırı da çok da fazla taviz vermeyeceğiz. Ama maç içinde maç içinde gelişecek durumlarda, örneğin zorlu bir deplasmanda iki sıfır öndeyizdir. Tabii ki daha farklı oyunlara da açığız. Buna da dönebiliriz.” Şeklide konuştu.

10. Kendi Kariyeriniz ve Gelecek Planlarınız: Kendi kariyer hedefleriniz neler? Yeşil Ilgaz Spor’daki geleceğiniz hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Başarılı Teknik Direktörü Orhan İmik, “Kendi kariyeri hedeflerim açıkçası ben hiçbir zaman hayatımda uzak hedefler koymadım. Ben hep yakın hedefleri düşündüm. Bu sezon için Yeşil Ilgaz’ı şampiyon yapmak. Klasmana çıkarmak. Ardından gelecek hedefte bal takımı yapabilmek Yeşil Ilgaz'ı. Bu sezon hedefim bu. Hayat ne getirir bilinmez. Bundan sonrası için biz bu hedefe varmaya çalışacağız. Ondan sonra ne olacağını beraber göreceğiz. Ama dediğim gibi ben her zaman uzak hedefler peşinde koşmadım. Hep önümdeki hedefe motive oldum. Bana en mantıklısı bu geliyor. Dikkatimi dağıtmamak adına her zaman yakın hedefler benim için daha doğru oldu. Yeşil Ilgaz Spor'daki geleceğim hakkında da konuşmak gerekirse mutluyum. Şu an için çok rahat, huzurlu bir ortamım var. Burada saygı görüyorum. Alanıma saygı duyuluyor. Bu anlamda da buradan mutluyum. Bu şekilde devam edeceksek beraber bir üst lige çıkmak en büyük hedefimiz tabii ki.” dedi.

HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya