Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü’nde yeni bir dönem başladı! 2019 yılından bu yana Çankırı’da önemli hizmetler veren Hüseyin Sarıkaya, İl Sağlık Müdürlüğü görevini Dr. Öğr. Üyesi Yunus Emre Bulut’a devretti.
Göreve başlama töreninde konuşan Dr. Bulut, öncelikle Sarıkaya’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, Çankırı halkına sağlık hizmetlerinde en iyisini sunmayı hedeflediklerini vurguladı. “Çankırı, yaren kültürünün, dostluğun ve gönlü güzel insanların şehridir. Bu güzel insanlara hizmet etme fırsatına sahip olduğum için hem şanslı hem de sorumluluğumun bilincindeyim” dedi.
Sağlık sisteminde güçlü bir altyapıya sahip olduklarını belirten Dr. Bulut, “Ülkemiz, sağlık alanında dünyaya örnek olan bir insan gücüne ve altyapıya sahip. Bizler de bu imkânları en verimli şekilde kullanarak, Çankırı’da sağlık hizmetlerini zirveye taşımak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
Yeni dönemde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Sağlıklı Türkiye Yüzyılı’ programına vurgu yapan Dr. Bulut, bu vizyon doğrultusunda Çankırı’nın sağlık hizmetlerinde daha da ileriye taşınacağını belirtti.
Sağlık hizmetlerinde sürekliliğin önemine dikkat çeken Dr. Bulut, “Vatana hizmet etmek, kutsal bir görevdir ve bu bir bayrak yarışıdır. Bugün bu bayrağı devralıyorum. Allah’ın izniyle ve Çankırı’da görev yapan 2.500 sağlık çalışanımızın desteğiyle bu emaneti en iyi şekilde taşıyacağız” dedi.
Törene, İl Sağlık Müdürlüğü yöneticileri, sağlık çalışanları ve basın mensupları katıldı. Konuşmasının sonunda, katılımcılara teşekkür eden Dr. Bulut, Çankırı’da sağlık alanında güçlü bir dönemin başladığını ifade etti.