Doğaya Saygı Çevreye Arkadaş Çankırı Derneği (DOSTÇA) Başkanı Metin Memiş, Sumitomo Lastik Fabrikası'nda başlatılan grevin 41. gününde Sumitomo Lastik Fabrikası'nı ziyaret ederek işçilere destek verdi. Memiş'in basın açıklaması ise şu şekildeydi:

"Doğaya Saygı Çevreye Arkadaş Çankırı Derneği yani DOSTÇA Başkanı Metin Memiş olarak, Yakınkent OSB’de bulunan Sumitomo Lastik Fabrikası'nda başlatılan grevin 41. gününde sizlere destek olmak için buradayım.

Petrol-İş Çankırı Şubemizin emeklerinin karşılığını almak ve üretimden gelen gücünü kullanmak için başlattıkları greve destek olmak için buradayız. Şube Başkanı Sayın H. İbrahim Topçu ile yardımcısı Murat Danacı ve yönetimini işçi kardeşlerimizi desteklemek, karınca misali safımızı belirtmek için buradayım.

Dostça olarak, üretim ve istihdamı istiyor ama kazancın da adil bölüşülmesini hasbelkader bekliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir yatırım imkânı sunmuş ve Japonlar da buraya bu yatırımı yapmışlar. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından ilk 500 içerisine girmiş ve üst basamaklara doğru sıra sürekli tırmanmakta olan bir fabrika. Bunu sadece kendi sermayeleri ile yaptıklarını iddia etmek abesle iştigal olur. Çünkü burada 3 bine yakın işçimizin alın teri, gayreti, çabası, emeği vardır. Bunu hiç kimse hiçbir şekilde göz ardı edemez, görmezden gelemez.

İş sağlığı ve iş güvenliği tam olarak sağlanması için teknik, hukuki, idari tedbirlerin alındığını görmek istiyoruz. Çalışma hayatında sosyal tarafların diyalog içerisinde, işçiler açısından kazanılmış hakların güvence altına alınmasını önemsiyoruz.

Yeni Haftaya Soğuk ve Rüzgarlı Başlangıç! Çankırı’da Hava Soğuyor! Yeni Haftaya Soğuk ve Rüzgarlı Başlangıç! Çankırı’da Hava Soğuyor!

İş barışını çok ciddi anlamda destekliyoruz. İşveren “ Nalıncı keseri gibi olmayacak”, “Rabbena hep bana” demeyecek. “Testere gibi olacak: Bir sana, Bir sana” demesini bekliyoruz.
Grev neticesinde hukuki boyutuyla uygulanabilir, mali boyutuyla sürdürülebilir, ilgili taraflarca kabul edilebilir bir netice bekliyoruz.

Üretim yaparken işçi sağlığı, insan sağlığı, ekolojik denge ve çevre kirliğine azami riayet ederek, çevreye duyarlı ve çevre dostu teknoloji kullanılmasını istiyoruz.

Biz dostça uyarıyoruz; Çankırı Halkı işçilerimizin her daim yanındadır. Grevin anlaşma ile neticelenmesini işçilerimizin emeğinin karşılığını hak ettiği biçimde almasını ve üretim yaparak ülke ekonomisine katkı yapılmasını istiyoruz. Dostça kalın, hoşçakalın..."

Kaynak: Haber Merkezi