Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu

Çankırı'nın Merkez ilçesine bağlı Germece köyünde yaşayan Kadriye ve Satılmış Kaya çiftinin 4 çocuğundan biri olan Kurtuluş Kaya, İstanbul Kuleli Askeri Lisesi Lojistik Destek Komutanlığı'nda piyade er olarak görev yaparken, 15 Temmuz'da darbeci eski binbaşı Ahmet Taştan'ın "vur" emrine uymadığı için gözünden vurularak şehit düşmüştü. Kurtuluş Kaya'nın şehitliği 2021 yılında resmiyet kazanmıştı.

Şehidin kardeşi Gökhan Kaya, yaşadıkları acıyı şu sözlerle dile getirdi: “Ağabeyim şehit düştüğünde ben 10 yaşındaydım. 15 Temmuz'da vatandaşlara ateş etmediği için komutanı gözünden vurdu. Bize oradan hediye getirecekti ama kendisi gelemedi, cenazesi geldi. Annem bize ağabeyimin aldığı hediyeleri verdi. O hediyelere bakıp ağabeyimi özlüyorum, ağlıyorum. Acımız büyük, onu asla unutmayacağız.”

Kurtuluş Kaya'nın annesi Kadriye Kaya ise, oğlunu kaybetmenin verdiği acıyı hala yaşadığını ifade ederek, “Benim oğlum darbeci komutanının 'vur' emrini dinlemediği için şehit düştü. Ben oğlumun acısını hala çekiyorum” dedi.

Şehitt

Kaynak: İhlas Haber Ajansı