Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yaşanan dolandırıcılık olayı, 75 yaşındaki N.G.’yi derinden etkiledi. 11 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen olayda, kendilerini jandarma olarak tanıtan iki dolandırıcı, yaşlı kadını telefonla arayarak bölgede iki dolandırıcının yaşlı insanları hedef aldığı ve kendisinin de tehlikede olduğu bilgisini verdi. Dolandırıcılar, N.G.’yi, evine girip bıçaklayarak soyabileceklerini belirterek, güven sağlama amacıyla evdeki değerli eşyaları güvence altına almalarını talep etti.

Sahte jandarmalar, kısa süre sonra yaşlı kadının evine gelerek kendilerini gerçek jandarma olarak tanıttı. N.G.’ye, dolandırıcılardan ikisinin fotoğraflarını göstererek, onları yakalamak üzere olduklarını söylediler. Ayrıca, bu kişilerin evde tek başına yaşayan yaşlı insanlara saldırarak bıçakladığını ve soyduğunu belirterek kadını daha da korkuttular. Güvenlerini kazanan dolandırıcılar, yaşlı kadına evdeki tüm değerli eşyaları kendilerine teslim etmesini istedi.

Korku içinde kalan N.G., evinde bulunan 12 adet Cumhuriyet altını, 1 yarım altın, 3 çeyrek altın ve 1 gram altını dolandırıcılara teslim etti. Dolandırıcılar, eşyaları aldıktan sonra hızla olay yerinden uzaklaştı. Bir süre sonra dolandırıldığını fark eden yaşlı kadın, Saray İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurdu. Yapılan başvurunun ardından, JASAT ve Saray İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Ekiplerin yürüttüğü araştırma sonucunda, İstanbul’da B.A. (23) ve S.E. (25) isimli iki şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, bir adet 9 mm tabanca, mağdura ait ziynet eşyalarının satışından elde edildiği düşünülen 4.400 Amerikan doları, 10.200 Türk Lirası ve bir cep telefonu ele geçirildi. Jandarma işlemlerinin ardından, B.A. tutuklanırken, S.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

“Eskişehir’de Dinlenme Tesisi Şart” – TÜGİAD Başkanı Odaları Göreve Çağırdı “Eskişehir’de Dinlenme Tesisi Şart” – TÜGİAD Başkanı Odaları Göreve Çağırdı

Olayın ardından JASAT ekipleri, yaşlı kadını evinde ziyaret ederek çalınan altınların bulunduğunu müjdeledi. Duygusal anların yaşandığı ziyaret sırasında ekipler, “Paralarınızı bulduk, teslim etmeye geldik. Çok geçmiş olsun” diyerek yaşlı kadının elini öptü. Yaşlı kadın, JASAT ekiplerine sarılarak, “Jandarmamıza, polisimize, devletimize Allah hepinizden razı olsun. Çok teşekkür ederim” dedi. Bu olay, JASAT ekiplerinin başarıyla sonuçlanan çalışması ve yaşlı kadına yeniden güven vermesi açısından önemli bir örnek teşkil etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı