Komedyen ve oyuncu Doğu Demirkol'un, özellikle kişisel hayatı oldukça merak ediliyor. Bu yazıda Doğu Demirkol ile ilgili aradığınız tüm bilgileri bulabileceksiniz.

Doğu Demirkol kimdir?

Tam adıyla Aydın Doğu Demirkol, 6 Eylül 1985 tarihinde dünyaya geldi. Babası başarılı bir cerrah, annesi ise ev hanımı olan Demirkol, lisans eğitimini bilgisayar mühendisliği bölümünde tamamladı. Oyunculuk kariyerine Youtube'da paylaştığı videolarla başladı. Acun Ilıcalı'nın sunduğu Yetenek Sizsiniz yarışmasına katıldı ancak finale çıkamadı.

Miss Turkey yarışmasında ilk 20'ye giremeyen İpek Kuşçu kimdir? Olayı ne? Miss Turkey yarışmasında ilk 20'ye giremeyen İpek Kuşçu kimdir? Olayı ne?

Demirkol, BKM Sahne'sinde yer alarak Açık Mikrofon programında performans sergiledi ve seyircilerden büyük ilgi gördü. Ali Atay imzalı Ölümlü Dünya filminde Zafer karakteriyle dikkatleri üzerine çekti. Ahmet Mümtaz Taylan, İrem Sak ve Sarp Apak gibi ünlü oyuncularla birlikte rol aldığı bu filmde başarılı bir performans sergiledi. Demirkol ayrıca, Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği sanat filmi Ahlat Ağacı'nda Sinan karakterini canlandırdı.

Doğu Demirkol Babası

Doğu Demirkol'un babası kimdir, ne iş yapıyor?

Komedyen ve oyuncu Doğu Demirkol'un babası aslen Balıkesirli'dir ve cerrahlık yaparak hayatını devam ettirmektedir.

Doğu Demirkol'un kariyeri

Doğu Demirkol, BKM Sahne'sinde yer alarak Açık Mikrofon programında performans sergileyen Demirkol, Ali Atay'ın yönettiği Ölümlü Dünya filminde Zafer karakteriyle sinema deneyimini yaşamıştır. Nuri Bilge Ceylan'ın Ahlat Ağacı filminde Sinan Karasu rolüyle başrol oynamış ve 71. Cannes Film Festivali'nde film gösterilmiştir.

2019'da APP adlı kısa filmde yer almış ve Garanti Emeklilik için çekilen Parayı Tutamayan Adam başlıklı reklam serisinde rol almıştır. 2020'de TRT 1'de yayımlanan Tutunamayanlar dizisinde Tarık Şakrak karakterini canlandırmış ve İbrahim Büyükak'ın senaryosunu yazdığı Bayi Toplantısı filminde Adem Ballı rolünü üstlenmiştir.

2021'de BluTV'de yayımlanan absürt komedi dizisi Doğu'da oynamış, aynı yıl Mustafa Sandal ile Tekrar adlı single çalışmasında yer almış ve Star TV'de Doğu Demirkol ile Alelade Show adlı talk show'u hazırlamış ve sunmuştur. 2022'de Maske Kimsin Sen? adlı yarışma programında jüri üyeliği yapmış ve Turkcell'in Türkiye'nin Dijital Hikayeleri konulu reklam filmlerinde yer almıştır.

2023'te BluTV'de Doğu'nun 2. sezonunun yayınlanmasının yanı sıra, milli otomobil TOGG ile çekilen Geleceğin Rotası adlı sinema filminde başrolü üstlenmiştir. Aynı yıl Ölümlü Dünya 2 filminde Zafer karakteriyle yeniden kamera karşısına geçmiş ve Zeki Demirkubuz'un Hayat filminde rol almıştır.

2024 yılında vizyona giren Yaşam Koçu adlı sinema filminde senaryoyu kendisi yazmış ve Yağmur Tanrısevsin ile başrolü paylaşmıştır.

Kaynak: Haber Merkezi