ÖZEL HABER/MoreFit Beslenme Danışmanlığı Kurucu Üyesi Diyetisyen Eda Kıyısin diyetisyenliğin yanı sıra Çankırı’da bir ilki gerçekleştirerek çikolata dükkanı ile diyetisyen kliniğini bir araya getirdi.
Danışanları ve müşterilerinin çok ilgisini çektiğini söyleyen, MoreFit Beslenme Danışmanlığı Kurucu Üyesi Diyetisyen Eda Kıyısin, “Genelde bana sorulan soru hep nasıl çikolatacı ile diyetisyeni aynı anda bir arada tutuyorsunuz? Hep şaşkın sorular. Çikolatacının içinde diyetisyen mi var? Ama benim genel beslenme düzeni tarzımda veya danışanlarımla ilerlediğim sistemde yasakların olmadığı bir düzen var. Tabii bu hastalıkların izin verdiği çerçevede, hastalıkla ilgili beslenme yasağı yoksa, yasaksız ilerlediğim bir beslenme düzeni uyguluyoruz.
Birçok danışanımda zaten bunu bilir, çikolatalar, makarnalar veya tüketmek istediğiniz her şeyi mutlaka listenize yazarım.” Dedi.

Asdyt7R

Oluşturduğu beslenme düzenlerinde alternatifi olmayan iki şeye dikkat çeken Dyt. Kıyısin, “Bir su ve düzen bozukluğunun alternatifi yoktur. Her besine bir alternatifi her besinin bir tüketme tarzı vardır. Bu bakış açımdan yola çıkarak ben bir psikoloji dükkanı açtım aynı zamanda diyetisyenin yanına kendi el yapımı çikolatalarımızı yapıyoruz. Belçika çikolatası kullanıyoruz burada kendi danışanlarımdan tüketmek isteyenler olduğunda onların tüketebilecekleri alternatifler de üretiyorum. Yine badem fındık, cevizle veya bitterin badem fındık cevizlisi gibi. Alternatiflerimiz de oluyor. Bu da bizim diyetin içerisinde aslında her şeyi tüketebildiğimizi, her şeyi de ekleyebildiğimiz anlamına geliyor. Bu noktada önemli olan miktarın ve neyle beraber tüketilmesi gerektiğidir. Bu da biraz normal bakış açısına aykırı bir düzen oldu yavaş yavaş da insanlara alışmaya başladılar artık.” Şeklinde konuştu.

Yakında.. Gerçek Belçika Çikolatası


Çikolatacı mı? diyetisyen mi? İkisinin bir arada olması insanları şaşırtıyor.

Beslenme düzeninin içerisinde çikolata olmasının şaşkınlığa sebep olduğuna değinen MoreFit Beslenme Danışmanlığı Kurucu Üyesi Diyetisyen Eda Kıyısin, “Çikolatanın içerisinde mutluluk hormunda olduğu için büyük oranda tüketilebilir bir besin aslında bizim için. Yani bu kadar uzak durulması ve bu kadar yasakmış gibi düşünmesi gereken bir besin değil. Ama tabii ki oturup bir paket çikolatayı yemek değil bahsettiğimiz. Ama bir miktar çikolatayı bir ara öğününüzde badem fındık cevizle veya sütle beraber karıştırıp tükettiğinizde normal beslenmenin içerisine tüketip hiç problem yaşamayacağınız kilo verme sürecinde bizi destekleyecek bir öğün oluyor.” Dedi.

Zengin Çeşit Ve Içerikler Dolapta Yerini Aldı

Çikolata olarak ne tür çikolatalar üretiyorsunuz?

Dyt. Kıyısin,” Aslında biz el yapımı çikolata kullanıyoruz. Ham madde olarak Belçika çikolatası kullanıyoruz. Sipariş üzerine birçok çikolata üretebiliyoruz. Pinyatalarımız var, pırıltı tüketilebilen badem ve fındıklı cevizli alternatiflerimiz var. Kuru meyve kullandıklarımız var. Eğer siparişlerine günlük sipariş çalıştığımız taze meyveler tercihleri de olabiliyor. Burada biraz daha kız isteme merasimlerinde ya da söz merasimlerinde kullandığımız iki gramajlı ve galaksi serisi içerisinde bulunan üzeri renkli çikolatalarımız var. Aslında burada biraz daha butik çikolata tarzında, kişinin hayalinde ki çikolatayı yapmak veya tüketmek istediği çikolatayı yapabileceğimiz alternatiflerimiz de var.” Şeklinde konuştu.

80 Yaşındaki Tevfik Akgündüz, Siirt Hastanesi'nde Şifa Buldu 80 Yaşındaki Tevfik Akgündüz, Siirt Hastanesi'nde Şifa Buldu

I M G 5653

Kaynak: Burak Kaya