"Dilan ve Engin Polat’ın Yargılandığı Dava Yarın Başlıyor"

Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 28 sanık, yarın Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkacak. Sanıklara, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlarından dava açılmıştı. 5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanan Dilan Polat, 19 Ağustos 2024 tarihinde tahliye edilmişti.

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen operasyonlarda, Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu şüpheliler gözaltına alınmıştı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından hazırlanan raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura kesilerek 200 milyon lira para girişi yapıldığı belirlenmişti. Ayrıca, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin isim hakkını verdiği firmadan 1 milyon 800 bin liranın kişisel hesaplara aktarılmaya çalışıldığı tespit edilmişti.

Kocaeli'de Çocuk Çakmakla Evi Yaktı! Kocaeli'de Çocuk Çakmakla Evi Yaktı!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat için 20 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası talep ederken, diğer sanıklar için de değişen oranlarda hapis cezası istemişti. Dava, sanıkların suçlamalarla ilgili savunmalarını yapacakları ve yargı sürecinin ilerleyeceği bir mahkeme sürecini başlatacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı