ÖZEL HABER/Cumhuriyet'in 101. yıl dönümü Çankırı’da büyük bir coşkuyla kutlanacak.
Çankırı Valiliği tarafından düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, 28 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 30 Ekim'e kadar devam edecek. Kutlama komitesi tarafından hazırlanan programda, 101. yıl dönümüne özel etkinlikler yer alacak.

28 Ekim: Anıt Alanında Başlayacak

28 Ekim Pazartesi günü saat 13.00'te, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ile kutlamalar başlayacak. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Aynı gün saat 13.15'te, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından "Kurtuluş Savaşımız" konulu fotoğraf sergisi Çankırı Müzesi'nde açılacak. Akşam saat 19.00'da başlayacak araç korteji ise coşkuyu şehrin dört bir yanına taşıyacak.

29 Ekim (1) Copy

29 Ekim: Valilik Kabulü ve Törenler

29 Ekim Salı günü saat 10.00'da, Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar makamında tebrikleri kabul edecek. Saat 11.00'de Milli İrade Meydanı'nda halkın, öğrencilerin ve askeri birliklerin katılımıyla tören düzenlenecek. Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından, şiirler okunacak ve halk oyunları gösterileri sergilenecek. İl Jandarma Komutanlığı'nın asayiş komando gösterisiyle devam edecek tören, resmi geçit ile sona erecek. Akşam saat 18.29'da ise Migros önünden başlayan Fener Alayı yürüyüşü, Anıt Alanı'nda havai fişek gösterisi ile tamamlanacak.

Çankırı’da 21 Ekim'de Vefat Edenler Çankırı’da 21 Ekim'de Vefat Edenler

30 Ekim: 100 Yıl Önce, 100 Yıl Sonra Konferansı

30 Ekim Çarşamba günü saat 14.00'te Çankırı Karatekin Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonu'nda, "100 Yıl Önce 100 Yıl Sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu" konulu konferans düzenlenecek.

Kutlama boyunca kamu binaları, iş yerleri ve parklar Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle süslenecek, kamu görevlileri kutlamalara tam katılım sağlayacak.

HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya