Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turunun ilk durağı olan Arnavutluk’a geldi ve burada Cumhurbaşkanı Bajram Begaj ile önemli görüşmeler gerçekleştirdi. Tiran Uluslararası Rahibe Teresa Havalimanı’na iniş yapan Erdoğan, hemen ardından Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ne geçti. Burada, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Begaj tarafından resmi bir törenle karşılandı.

Resmi törenin ardından Erdoğan ve Begaj, ikili bir görüşme gerçekleştirdi. İki lider, daha sonra heyetlerarası bir toplantıya başkanlık ederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Gazze dahil Orta Doğu’daki güncel durumu ele aldı.

Erdoğan, Arnavutluk temasları çerçevesinde Başbakan Edi Rama ile de bir görüşme yapacak. Ayrıca, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin İkinci Toplantısı’na katılacak ve burada çeşitli anlaşmaların imza törenine iştirak edecek. Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenmesi planlanıyor.

MHP'nin Yeni İsimlerinden Hatice Özkan, Görevine Törenle Başladı MHP'nin Yeni İsimlerinden Hatice Özkan, Görevine Törenle Başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk’daki temaslarını tamamladıktan sonra 2015 yılında temeli atılan Namazgah Camii’nin açılışına katılacak ve ardından Sırbistan’a geçecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı