Kilis'te yapımı tamamlanan 1.744 deprem konutunun anahtarları, hak sahiplerine teslim edildi. Evlerine taşınan depremzedeler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek, devletin şefkatini kısa sürede hissettiklerini belirttiler.

Çankırı’da 17 Ekim'de Vefat Edenler Çankırı’da 17 Ekim'de Vefat Edenler

6 Şubat depremleri sonrası Kilis'te 1.365 konut ile 3.022 yapıda hasar meydana geldi. Yıkılan konutların yerine TOKİ tarafından inşa edilen 1.744 kalıcı konut, tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Bu konutlar, 3+1 ve 2+1 seçenekleriyle kayalık ve sağlam zeminler üzerine inşa edildi. Çekilen kuralar sonucunda depremzedeler, tamamlanan evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

70 yaşındaki depremzede Zekeriya Samancı, 6 Şubat depremlerinde evinin yıkıldığını ve yeni evine kavuştuğunu dile getirerek, "Kahramanmaraş depremlerinde evimiz yıkıldı. Devletimizin verdiği çadırlarda kaldık. Deprem konutlarını almak için gün sayıyorduk, ama beklediğimizden önce anahtarlarımızı teslim aldık. Bu güzel evleri yapan herkese teşekkür ederim. Devletim bana hem ev hem de iş verdi, hiç zorlanmıyorum" dedi.

Kilis’te kalıcı konutlarına yerleşen diğer depremzede aileler de kendilerine verilen sözlerin tutulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Hülya Samancı, "Depremlerde evimizi kaybettik ve ne yapacağımızı bilmiyorduk. Devletimiz bize el uzattı, yaralarımızı sardı. Her zaman yanımızda oldular. Allah devletimizden razı olsun. Muhteşem evleri çok kısa sürede yaptılar. Eski evimden daha güzel olan bu konutlara taşındığımda sanki dünyalar benim oldu. Devletimiz bize evimizi verdi, eşime de iş buldu. Daha ne isteyebilirim ki?" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı