Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Marım, Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı 17 meslek odasının temsilcileriyle Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantıda, Kent Konseyi'nin yeni dönem stratejileri ve hayata geçireceği projeler üzerine detaylı bir fikir alışverişi yapıldı.

Toplantıya TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Arif Balkanay, TMMOB Denizli İKK Sekreteri Mehmet Öztürk, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın ve 17 meslek odasının temsilcileri katıldı. Başkan Ali Marım, Kent Konseyi olarak Denizli'nin ihtiyaçlarına yönelik projeler geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Yeni yol haritamızı belirlerken, şehrimizdeki tüm sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde olacağız. Daha yaşanabilir ve mutlu bir Denizli için ortak akıl ile çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Toplantıda öne çıkan konulardan biri, Kent Konseyi bünyesinde kurulacak olan "Çevre Meclisi" ve "Kentlilik Bilinci Meclisi" oldu. Bu meclislerin, şehirde çevre dostu politikaların oluşturulması ve kent sakinlerinin kent bilincinin artırılması için önemli bir rol oynayacağı vurgulandı.

Türk Hava Yolları'ndan Rötar Skandalı: Erzurum-İstanbul Uçuşu 12 Saat Gecikti Türk Hava Yolları'ndan Rötar Skandalı: Erzurum-İstanbul Uçuşu 12 Saat Gecikti

Meslek odalarının Denizli'ye özgü talepleri, sorunları ve çözüm önerileri de toplantıda detaylı bir şekilde ele alındı. Toplantının verimli geçtiğini belirten katılımcılar, bu tür buluşmaların düzenli olarak yapılması kararını aldılar. Ayda bir kez gerçekleştirilmesi planlanan toplantılar, kent yönetimi ile meslek odaları arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedefliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı