ABD'nin Pensilvanya eyaletine bağlı Butler kentinde 13 Temmuz'da düzenlenen bir seçim mitinginde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı ve eski Başkanı Donald Trump'a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimine dair soruşturma devam ediyor. Butler County Acil Durum Hizmetleri Birimi'nden elde edilen vücut kamerası görüntüleri, olayın detaylarını gözler önüne serdi.

Görüntülerde, saldırıdan sonra etkisiz hale getirilen ve yerde kanlar içinde yatan 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks'un durumu yer alıyor. Ayrıca, saldırganın Trump'ı kulağından vurduğu anlarda olay yerindeki Gizli Servis ajanlarının müdahalesi ve olayın ardından yaşananlar da kameralara yansımış.

Soruşturma sürecinde elde edilen bilgilere göre, saldırganın öncesinde şüpheli olarak tespit edildiği ve bir keskin nişancı tarafından fotoğraflarının gönderildiği belirtiliyor. Gizli Servis ajanları, saldırganın tanımının olay öncesinde yayımlanan fotoğraflarla uyuştuğunu ifade ederek, olayın nasıl gerçekleştiği ve öncesindeki detayları araştırmaya devam ediyor.

Irak’ın Kuzeyinde Hava Harekatları: MSB, PKK'lı Terörislerin Etkisiz Hale Getirildiğini Duyurdu Irak’ın Kuzeyinde Hava Harekatları: MSB, PKK'lı Terörislerin Etkisiz Hale Getirildiğini Duyurdu

Saldırgan Thomas Matthew Crooks, olay yerindeki Gizli Servis keskin nişancıları tarafından etkisiz hale getirilmişti. Olayın ardından, Trump ve mitinge katılanların güvenliğiyle ilgili önlemler yeniden gözden geçirilmiş ve güvenlik önlemleri artırılmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı