Çankırı TOBB Fen Lisesi Öğrencileri Japonya’da Türk Kültürünü Tanıttı Çankırı TOBB Fen Lisesi Öğrencileri Japonya’da Türk Kültürünü Tanıttı

Çerkeş Belediyesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılına modern ve güvenli bir adım attı. Belediye tarafından inşa edilen ve 170 öğrenci kapasiteli olan Zehra Anne Gündüz Çocuk Bakımevi, çocukların güvenle eğitim alabilecekleri bir ortam sunuyor. 3-6 yaş grubu çocuklara tam gün hizmet veren bakımevi, eğitim anlayışında çocukların bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine odaklanıyor. Ayrıca, günde üç öğün yemek servisi de sunuluyor. Diyetisyenler tarafından özenle hazırlanan menüler, kahvaltı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı olmak üzere taze ve dengeli bir şekilde çocuklara sunuluyor.

Bakımevinde çocukların rahat edebilmesi için detaylar titizlikle düşünülmüş. Sınıfların içerisinde yer alan tuvaletler ve uyku ihtiyacı olan çocuklar için özel uyku odaları, çocukların hem rahat hem de güvenli bir ortamda eğitim almasını sağlıyor. Eğitim süreci ise müfredata uygun olarak düzenlenmiş etkinliklerle destekleniyor. Reggio Emilia, Waldorf ve Montessori gibi dünyaca ünlü eğitim modelleri ile çocukların yaratıcılık ve özgüven gelişimlerine katkı sağlanıyor.

Belediye Başkanı Hasan Sopacı, geçtiğimiz günlerde Zehra Anne Gündüz Çocuk Bakımevi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çocuklarla eğlenceli vakit geçiren Başkan Sopacı, kreşin ilçeye büyük değer kattığını ve ailelere güven verdiğini vurguladı. Kreşin mutfağından sınıflarına, öğretmenlerinden yardımcı personeline kadar tüm unsurların profesyonel bir şekilde çalıştığını belirten Sopacı, özellikle çalışan annelere büyük kolaylık sağladığını ifade etti. Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan yaklaşık bin kadının çocuklarını gönül rahatlığıyla buraya emanet edebileceğini söyledi.

Başkan Sopacı, eğitimde erken yaşta öğrenmenin kritik önemine de dikkat çekti. Teknolojinin hayatımıza yoğun bir şekilde girdiği bu dönemde, çocukların sosyalleşmeye ve toplumsal kuralları öğrenmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayan Sopacı, kreşlerin bu konuda önemli bir rol oynadığını belirtti. “Kreşler, çocuklarımızın sadece eğitim aldığı değil, aynı zamanda sosyalleştiği ve güvenle büyüdüğü yerlerdir. Bu bakımevi ile çocuklarımızı güvenle geleceğe hazırlıyoruz,” dedi.

Çerkeş Belediyesi’nin bu yatırımı, hem çocukların hem de ailelerin ihtiyaçlarını karşılayan modern bir eğitim tesisi olarak ilçeye büyük bir katkı sağlıyor.

HABER: Burak Kaya

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam1

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam212

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam21

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam13

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam9

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam8

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam7

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam6

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam5

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam3

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam4

Çerkeş’in Geleceği Bu Kreşte Yetişiyor! Modern Eğitim Ve Güvenli Ortam2

Kaynak: Burak Kaya