Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu

ÖZEL HABER/Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yapraklı Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Yaman, “Çankırımızın ve ilçelerimizin güzelliklerini, tarihini, turistik alanlarını ve yöresel yemeklerini tanıtabilmek Türkiye’ye duyurmak için Star TV’de yayınlanan “Vahe ile evdeki mutluluk” programı sunucusu Vahe Kılıçarslan ve ekibine fırsat oldukça Çankırı’ya getirmeye çalışıyoruz.” Dedi.

Başkan İsa Yaman, “Çok güzel çekimler oldu. Atkaracalar ilçemizde Şanlıurfa Balıklıgöl’den aşağı kalır yanı olmayan Asker Balıklarını, maneviyatı çok güçlü bir yer olan Hoşislamlar Hamza Sultan Türbesi’ni ve hanımların hazırladığı birbirinden lezzetli yemeklerin çekimi yapıldı. Atkaracalar programı 28 Temmuz 2024 Pazar günü saat 12:00’de Star TV de yayınlanacak. Orta ilçemizde ise, Peri Bacaları denildiğinde akla Nevşehir Ürgüp gelmesine rağmen Sakaeli köyümüzde bulunan tarihi peri bacalarının, mesire alanının ve yöresel yemeklerin çekimi yapıldı.
Çankırı’nın ve ilçelerinin yerli ve yabancı turistin beğenisini alacak bir çok tarihi yeri ve birbirinden lezzetli yöresel yemekleri var. 12 ilçemizden Çankırı merkez, Yapraklı, Şabanözü, Eldivan, Korgun, Atkaracalar ve Orta ilçelerimizi Star TV aracılığı ile tanıtma fırsatımız oldu. İnşallah Ilgaz, Kurşunlu, Çerkeş, Bayramören ve Kızılırmak ilçelerimizin de güzelliklerinin tanıtılmasına vesile olabilme fırsatımız olur. Tüm Çankırı’nın tarihini, turistik alanlarını, yöresel lezzetlerini, kültürünü göstermiş oluruz. Sene 2024 olmuş ama bilmeyenler için Türkiye’nin Çankırı gibi bir kıymetli ili var ve birbirinden güzel de ilçeleri var. En son yayınlanan Korgun bölümünü 31 milyon kişi izledi.” Dedi.

Vahe Çankırı21

Vahe Çankırı325

Vahe Çankırı

Vahe Çankırıı

Kaynak: Burak Kaya