‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku ve Minnetle Gerçekleşti! ‘Kahramanlarla Yürüyoruz’ Yürüyüşü Çankırı'da Coşku ve Minnetle Gerçekleşti!

Uhud Kadir Işık, 15 Temmuz sabahında asker olabilmek için Kara Harp Okulu'nda astsubaylık sınavına girmiş. Ancak aynı günün akşamında, 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında meclis önünde yaralılara yardım ederken şehit düşmüştü. O gün Türkiye için kara bir gün olmasının yanı sıra kahramanlarıyla ve vatan millet sevgisiyle dolup taşan bir gün oldu. Birçok vatandaşımız gibi Uhud Kadir Işık da bu olaylar sırasında şehit düştü.

Uhud Kadir Işık kimdir?

Uhud Kadir Işık, 15 Temmuz 2016 sabahı sağlık astsubayı olmak için sınava girmişti. Babası Mehmet Işık ile arasında geçen konuşmada babası sınavın nasıl geçtiğini sorduğunda, ''İmtihan çok iyi geçti. Sporu geçtim, yarın mülakata gireceğim. Büyük ihtimalle kazanırım'' diye konuşmuştu.

15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Uhud Kadir Işık ve babası, Ankara, Keçiören Aktepe'den Kızılay'a ulaşmak için yaklaşık 3 saatlik bir yürüyüş ile ulaştılar. Sabaha karşı Kızılay'a vardıklarında tankları ve ezilmiş arabaları gördüler. Baba Mehmet Işık, oğluna "Sıkıntı var, geri dönelim" dedi ancak Uhud Kadir, "Madem sonuna kadar gitmeyecektik, niye buraya kadar geldik" cevabını verdi.

17 yaşındaki Sağlık Meslek Lisesi Anestezi Bölümü mezunu Uhud Işık, babası kendisini geri çağırdığı halde yaralılara yardım etmek için ilerlemeye devam etti. Helikopterden yoğun ateş açılması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü içindeki nöbetçi kulübesine sığınan baba Mehmet Işık, oğlunu tekrar aramaya başladı. Ulaşamayınca korkuluklardan atlayıp Genelkurmay önüne doğru koştu ve oğlu Uhud Kadir'in yaralandığını gördü.

Yerde yatan oğlunu kontrol eden Mehmet Işık, Uhud Kadir'in sırtını açtı ve 3 kurşun yarası gördü. Acilen hastaneye kaldırılan Uhud, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Darbe girişiminin en genç şehitlerinden olan 17 yaşındaki Uhud Kadir Işık, 18 Temmuz günü Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyüne defnedildi. Şehidin köyde defnedilmesiyle ilgili hikayeyi şehidin babası Mehmet Işık anlattı:

''Uhud daha küçüktü. Bir gün köyden dönerken yol üzerindeki başka köylerin mezarlıklarında gördüğü bayraklı mezarları sordu, ''Bunlara neden bayrak asmışlar'' dedi. Ben de ''Onlar, teröristlerle çarpışırken şehit olan asker veya polislerin mezarları'' dedim. ''Bizim köyün mezarlığında neden yok'' dedi. ''Bizim köyde şehit olan yok da ondan'' dedim. ''Baba, bizim köyün ilk şehidi ben olacağım'' dedi.

Kaynak: Berkay Tozlu