ÖZELHABER/ Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, Çankırı’da güreş camiası ile bir araya gelerek Türkiye Güreş Federasyonu seçimleri öncesi destek talebinde bulundular. Uzunyol'da gerçekleşen kahvaltı organizasyonuna Çankırı Yaren Spor Kulübü Başkanı İsmail Acıbıuar ev sahipliği yaptı.

Toplantıda, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlık seçimlerine aday olan Taha Akgül, seçilmesi durumunda gerçekleştireceği projeler ve planlarını anlattı. Çankırı'nın 4 delege ile temsil edileceği Türkiye Güreş Federasyonu seçimlerinde toplam 300 delege, 9 Kasım 2024'te yapılacak olağan genel kurulda yeni başkan ve yönetimi belirlemek için oy kullanacak.

Şu ana kadar başkanlık için Taha Akgül'le birlikte 5 aday yarışa katılacağını açıkladı. Mevcut başkan Şeref Eroğlu ise henüz adaylığını resmen duyurmadı. Çankırı’daki buluşmada, Akgül ve Kayaalp, güreş camiasından tam destek beklediklerini ifade ettiler.

Cengiz Aşkın, " 9 Kasım'da yapılacak Güres federasyonu başkanlığı seçimleri için güreş federasyonu başkan adayı Avrupa Dünya olimpiyat şampiyonu Taha Akgül ve Rıza Kayaalp Çankırı Yaren Spor Kulübü ve Çankırı Güreş ailesini ziyaret ederek Çankırı Belediyesi'nin uzunyoldaki sosyal tesisinde kahvaltılı toplantı yapıldı, toplantıda Türk Güreşinin geleceği ve yapacakları hakkında bilgi verdi." dedi.

Evinin Sultanları 2024-2025 Sezonu Antrenmanlarına Başladı Evinin Sultanları 2024-2025 Sezonu Antrenmanlarına Başladı

Kaynak: Berkay Tozlu