Çankırı’da bir akaryakıt istasyonunda, plakasız bir motosiklete yakıt vermek istemeyen çalışan ile özel harekat polisi arasında tartışma çıktı. Olay, kavgaya dönüşerek diğer polislerin de müdahil olduğu bir arbedeye sebep oldu. Her iki taraf da olay sonrası birbirinden şikayetçi olurken, akaryakıt çalışanları yaşanan olayı ayrıntılı şekilde anlattı.

Olay, Çankırı il merkezindeki bir akaryakıt istasyonunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir özel harekat polisi plakasız motosikletiyle istasyona gelerek yakıt almak istedi. Ancak, istasyon çalışanı Cihan Ali Ceylan, yasal zorunluluklar nedeniyle plakası olmayan motosiklete yakıt veremeyeceğini söyledi. Bu duruma sinirlenen polis memuru, Ceylan’a hakaret ederek tehditler savurdu.

Yaşanan olayın detaylarını anlatan Cihan Ali Ceylan, “Plakasız bir motosiklet yakıt almak için benzinliğe geldi. Plakasız olduğu için yakıt veremedim ve neden plakası olmadığını sordum. O sırada başka bir araç gelince ona yakıt doldurmaya gittim. O esnada başka bir çalışan motosiklete yakıtını doldurmuş. Yakıtını aldıktan sonra beni yanına çağırıp ‘Sen benim kim olduğumu biliyor musun?’ diyerek bana küfür etti ve tahrik etti. Daha sonra aramızda bir kavga çıktı. Olay büyümesin diye içeri girdim” dedi.

Çankırı Elmalı Köyünde Büyük Acı: Kazada Vefat Etti Çankırı Elmalı Köyünde Büyük Acı: Kazada Vefat Etti

Ceylan’ın verdiği bilgilere göre, olay burada sonlanmadı. Özel harekat polisi bir telefon görüşmesi yaparak arkadaşlarını çağırdı ve kısa süre sonra 5-6 kişilik bir ekip istasyona geldi. Ceylan bu durumu şöyle anlattı: “Bir telefon görüşmesi yaptıktan sonra özel harekat ekipleri gelerek durumu anlamadan tekme tokat bana saldırdılar. İçeri girdim ama yine de beni darp ettiler. Ne olup bittiğini anlamadan, olay yerine gelen polisler bana ve arkadaşlarıma saldırdı.”

İstasyonda çalışan bir diğer görevli Gökhan Aytekin de olayı doğruladı ve olayın nasıl büyüdüğünü şu sözlerle ifade etti: “Üzerinde plaka olmayan bir motosiklet benzin almaya geldi. Pompacı arkadaşımız da plakası olmadığı için yakıt veremeyeceğini söyledi. Ancak yakıtı aldıktan sonra bizi tahrik etti. ‘Bunun hesabını ödeteceğim’ diyerek tehdit etti ve arkadaşlarını çağırdı. Belindeki silahı göstererek bizi tehdit etti. Soğukkanlılığımızı koruduk, fakat olay büyüdü. Sonra özel harekat ekipleri geldi ve sanki bir baskın yapıyormuş gibi ilk önce pompacı arkadaşımızı yere yıktılar, tekmelediler. Ardından bana da vurdular.”

Olay sonrasında hem istasyon çalışanları hem de polis memurları birbirlerinden şikayetçi oldu. Akaryakıt çalışanları, bu tür olayların yaşanmasından duydukları rahatsızlığı dile getirirken, olayın idari ve adli soruşturması devam ediyor.

Her iki tarafın da zarar gördüğü bu olay, Çankırı’da büyük yankı uyandırdı. Akaryakıt çalışanları, olayın ardından psikolojik olarak zor durumda olduklarını, polise ve askere karşı her zaman saygı duyduklarını ama yaşanan bu durumun kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirttiler.
 

Çankırı’da Özel Harekat Polisleri Ve İstasyon Çalışanı Arasında Kavga Yakıt Vermeme Gerginliği (1)-1

Çankırı’da Özel Harekat Polisleri Ve İstasyon Çalışanı Arasında Kavga Yakıt Vermeme Gerginliği (4)

Çankırı’da Özel Harekat Polisleri Ve İstasyon Çalışanı Arasında Kavga Yakıt Vermeme Gerginliği (3)

Çankırı’da Özel Harekat Polisleri Ve İstasyon Çalışanı Arasında Kavga Yakıt Vermeme Gerginliği (2)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı