Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 99. yıldönümü, büyük bir coşkuyla anıldı. Atatürk'ün 99 yıl önce ilk adımını attığı Atapark'ta başlayan kutlamalar, Atatürk Anıtı'na yapılan yürüyüşle sürdü. Törene yoğun katılım sağlanırken, öğrenciler Atatürk'ün Çankırı'ya gelişini simgeleyen Türk Bayrağı'nı Vali Vekili Recep Yüksel'e takdim etti.
Çankırı Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankırı'ya gelişinin 99. yıldönümü, büyük bir coşkuyla kutlandı. Atapark'ta başlayan etkinlikler, Atatürk Anıtı'na yapılan yürüyüş ve törende devam etti. Öğrencilerimiz, Atatürk'ün Çankırı'ya gelişini temsil eden Türk Bayrağı'nı Vali Vekilimiz Sn. Recep Yüksel'e teslim etti. Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından, Ahmet Mecbur Efendi Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki Atatürk Odası ziyaret edilerek, Atatürk'ün Çankırı ve Kastamonu ziyaretlerini kapsayan fotoğraf sergisi gezildi" ifadelerine yer verildi.

Aksaray'daki Selime Katedrali, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu Aksaray'daki Selime Katedrali, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu

Kaynak: Burak Kaya