Çankırı’da, yılın ilk 6 ayında devlet hastanelerine 547 bin 322 hastanın başvurduğu açıklandı. Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü'nün duyurusuna göre, bu süre zarfında 8 bin 375 hasta yatış yaparken, 11 bin 344 hastanın ameliyat olduğu, 170 bin 901 hastaya ise acil muayene hizmeti verildi. Ayrıca, 441 doğum gerçekleştirildi. İl genelinde erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 64,7, yeni doğan yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 25,6 olarak kaydedildi.

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, halkın kaliteli sağlık hizmeti alması için gayret gösterdiklerini belirtti. Sarıkaya, “İlimizin sağlık hizmeti ihtiyaçlarını belirleyerek, daha ne yapabiliriz noktasında çalışma gayreti içindeyiz. Bakanlığımızın sağlık politikalarının ilimizde en üst düzeyde uygulanmasını sağlayarak halkımızın kaliteli sağlık hizmeti almasını sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tüm halkımıza sağlıklı günler dilerim” dedi.

Çankırı Nöbetçi Eczaneler (11 Eylül 2024) Çankırı Nöbetçi Eczaneler (11 Eylül 2024)

Bu kapsamda, Çankırı’daki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve hastaların ihtiyaçlarını karşılamak adına yapılan çalışmalar hız kesmeden sürüyor. İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık politikalarını etkin bir şekilde uygulayarak, Çankırı halkının sağlık hizmetlerine erişimini en üst düzeye çıkarmayı hedefliyor.

HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya