ÖZEL HABER/Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Ilgaz Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Ilgaz köy ve mahalle muhtarlarına hitap etti. Konuşmasında çeşitli konulara değinen Vali Taşolar, muhtarlardan destek talep etti ve olası durumlarda üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini vurguladı.

Vali Taşolar, özellikle Ilgaz’ın köylerinde ve mahallelerinde bulunan ahşap evlerin elektrik tesisatlarının kontrol edilmesi konusunda muhtarların desteğini istedi. Bu kontrollerin, hem yangın riskini azaltacağını hem de halkın güvenliğini sağlayacağını belirtti.

Toplantıda, muhtarların yerel sorunları ve talepleri de dinlendi. Vali Taşolar, bu tür toplantıların düzenli olarak devam edeceğini ve muhtarlarla işbirliği içinde çalışarak Ilgaz’ı daha iyi bir hale getireceklerini ifade etti.


Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Ilgaz Muhtarlarıyla Buluştu3


Ilgaz Köy ve mahalle muhtarlarına hitap eden Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar "Sizlerden köylerinizdeki çalışmalar için destek bekliyoruz. Köylülerimizi bu konuda bilgilendirmeniz ve evlerin elektrik kontrollerinin tekrar yapılmasını sağlamanız büyük önem taşıyor. Son dönemde yaşanan yangınlar, beklenmedik bir şekilde büyük zararlara yol açabiliyor. Bu tür olaylar, hem can hem de mal güvenliği açısından ciddi riskler oluşturuyor. Evlerimizin çoğu ahşap ve elektrik kontağından kaynaklanabilecek küçük bir kıvılcım bile büyük bir yangına neden olabilir. Sizler de bu riskleri yaşıyorsunuz ve biliyorsunuz.

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Ilgaz Muhtarlarıyla Buluştu

Ilgaz Hamamı Kapılarını Yeniden Açıyor: Ilgaz Hamamı’nın Yenilenen Yüzü! Ilgaz Hamamı Kapılarını Yeniden Açıyor: Ilgaz Hamamı’nın Yenilenen Yüzü!

Bu nedenle, özellikle ahşap ve eski evlerin elektrik tesisatlarının gözden geçirilmesi gerekiyor. Yangınlar, sadece kişisel olarak değil, çevremize de zarar verebiliyor. Geçenlerde Bayram Ören'de elektrik kaynaklı olmayan bir yangın çıktı. Bu yangın, orman teşkilatının büyük emeğiyle kontrol altına alındı, ancak sonrasında tüp patlaması nedeniyle bir orman yangınına dönüştü. Bu tür olaylar karşısında mücadele etmemiz ve köylülerimizi bilinçlendirmemiz gerekiyor.

Yangınların önlenmesi için köy muhtarları olarak sizlerin öncülük yapması şart. Elektrik tesisatlarıyla ilgili yardıma ihtiyacınız olursa, biz de gerekli desteği sağlamaya hazırız. Bu konudaki her türlü talebinize açık çek veriyorum. Yangın haberlerini aldığımda genellikle çok üzülüyorum; çoğu zaman gece geç saatlerde telefonlarım yangın ihbarlarıyla dolu. Mal kaybı telafi edilebilir, ancak can kaybının telafisi yoktur. Bu nedenle, yangın riskini en aza indirmek için gerekli tedbirleri almalıyız.

Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, Ilgaz Muhtarlarıyla Buluştu2

Evlerimizdeki elektrik tesisatlarını gözden geçirerek bu riski azaltabiliriz. Maddi durumu iyi olmayanlara sosyal yardımlaşma aracılığıyla destek olalım. Yangına karşı tedbir almak için üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Lütfen bu konuda öncülük edin ve komşularınızı uyarın. Yangınları önlemek için birlikte hareket edelim. Bu bizim can güvenliğimiz için çok önemlidir." diye konuştu.

HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya