Çankırı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fen Lisesi öğrencileri, danışman öğretmenleri ve Türk Japon Dostluk Derneği yönetimiyle birlikte 30 Ağustos ve 7 Eylül tarihleri arasında Japonya’ya seyahat ederek "Afet Eğitimi ve Kültürel Değişim" programına katıldılar. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikler, afet eğitimi ve iki ülke arasındaki kültürel alışverişi güçlendirmek amacıyla planlandı.

Okullarda sağlık ve güvenlik krizi: Eğitim-İş Çankırı'dan MEB’e sert tepki! Okullarda sağlık ve güvenlik krizi: Eğitim-İş Çankırı'dan MEB’e sert tepki!

Japonya'da yapılan zirveye katılan altı öğrenci ve üç danışman öğretmen, Hyogo Valiliği, JICA Merkezi, yerel liseler ve üniversiteleri ziyaret etti. Ayrıca "Afet Müzeleri" gezisi ve Japon kültürünü daha yakından tanımalarını sağlayan birçok kültürel etkinlik düzenlendi. Ziyaret kapsamında TOBB Fen Lisesi öğrencileri, Türk örf ve adetleri hakkında Japon öğrenci ve katılımcılara bilgi verdi, yöresel oyunlar ve yemekler gibi kültürel unsurları tanıttı.

Öğrenciler, Profectural Suito Kokusai Junior ve Senior Lisesi, Maiko Lisesi, Nishinomiya Lisesi ve Kansai Üniversitesi'ni ziyaret ederek Japon eğitim sistemi ve çalışma alanları hakkında bilgi aldılar. Ayrıca, Japonya genelinde düzenlenen ve 8 milyon kişinin katıldığı bir deprem ve afet tatbikatına iştirak ettiler. Bu tatbikat kapsamında Kansai Üniversitesi öğrencileriyle birlikte "Afet Bağış Kampanyası" adına poster çalışmaları gerçekleştirdiler.

TOBB Fen Lisesi öğrencileri, Japonya’da farklı bir kültürü tanımanın heyecan verici olduğunu ve Türk kültürünü orada yaşatmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu belirterek, gezinin organizasyonunda emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

Kaynak: Berkay Tozlu