Can Kıraç, 22 Mayıs 1927 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Koç Holding'de çeşitli görevlerde bulunurken, 1987-1993 yılları arasında Vehbi Koç Vakfı'nın yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 

Çocukluğunu Eskişehir'de geçiren Kıraç, eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı ve 1950 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu. 1949-1950 yılları arasında Türkiye Milli Talebe Federasyonu Başkanlığı görevini yürüttü. 

29 Ağustos 1950'de Koç Ticaret A.Ş. Otomobilcilik Şubesi'nde Bernar Nahum'un yanında çalışmaya başlayan Kıraç, 1957 yılında Vehbi Koç'un ortağı olduğu İzmir'deki Egemak firmasına müdür yardımcılığına atandı ve şirketin müdürü oldu. 1963 yılında Koç Holding'in kurucu ortakları arasında yer alan Kıraç, 1968 yılında İstanbul'a dönerek holdingin otomotiv grubunda çalışmaya başladı.

Whatsapp Image 2024 06 26 At 12.15.20

Işın Çelebi kimdir? Nereli? Işın Çelebi kimdir? Nereli?

Can Kıraç serveti

Can Kıraç'ın serveti hakkında kesin bir veri bulunmamakla birlikte, iş hayatınddaki başarıları ve Koç Holding'deki etkili rolleri dikkate alındığında önemli bir servete sahip olduğu düşünülüyor. Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Koç Holding, çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. Kıraç'ın bu şirketlerdeki konumu ve sahip olduğu paylar, servetinin büyüklüğünü belirlemede önemli rol oynuyor. 

Kesin rakam vermek her ne kadar güç olsa da medya ve iş dünyasındaki spekülasyonlara göre milyarlarca dolarlık bir servete sahip olabileceği tahmin ediliyor. Bu tahminler sıklıkla iş dünyasındaki uzmanlıklarından, şirketler içindeki konumlarından ve pazar üzerindeki etkilerinden elde ediliyor.

Can Kıraç hayatını kaybetti

Türkiye'nin ilk ziraat mühendislerinden Ali Numan Kıraç'ın oğlu ve İnan Kıraç'ın ağabeyi Can Kıraç, sağlık sorunları nedeniyle bir Amerikan hastanesinde tedavi gördüğü sırada hayatını kaybetti.

Can Kıraç'ın serveti kime kalacak?

Can Kıraç'ın Ali Numan Kıraç ve Aslı Kıraç adında 2 çocuğu bulunmaktadır. Servetinin bir kısmını hayır kurumlarına dağıtacağı düşünülen Kıraç'ın kalan mal varlığının ise 2 çocuğu arasında paylaştırılacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi