Ahmet Şık, Fatma ve Hüseyin Şık çiftinin oğlu olarak 10 Mayıs 1970 tarihinde Adana'da dünyaya geldi. Aslen Antalya Kumlucalı olan Şık, eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde tamamladı. Gazetecilik mesleğine henüz üniversite birinci sınıftayken Milliyet Gazetesi'nde stajyer muhabir olarak başladı. Daha sonra gazetecilik kariyerine devam ederek Cumhuriyet, Evrensel, Yeni Yüzyıl, Nokta gibi çeşitli gazete ve dergilerde çalıştı. Ayrıca Reuters haber ajansında foto muhabiri olarak görev yaptı. 

2005 yılında Radikal Gazete'de çalışırken Doğan Grubu ile yaşadığı hukuki anlaşmazlık nedeniyle işten çıkarıldı. Aktüel Dergisi'ne katıldıktan sonra açtığı dava nedeniyle işten çıkarıldı. Medya onu askerler tarafından profil çıkarmakla suçladı ve o da kendini savunmak için "Askerin Medya Notları!" adlı bir kitap yazdı. 

Whatsapp Image 2024 06 26 At 11.45.01 (1)

2018 genel seçimlerinde İstanbul'da Halkın Demokrat Partisi'nden aday olarak seçimlere katıldı ve milletvekili seçilerek meclise girdi. 4 Mayıs 2020'de siyasi partisinden ayrıldığını ilan etmiş, daha sonra 19 Nisan 2021'de Türkiye İşçi Partisi'ne katılmıştır.

Ahmet Şık alevi mi?

Ahmet Şık'ın Alevi olup olmadığına dair kesin bir bilgi bulunmasa da, Şık'ın bu sözleri bir dönem ülke gündemine oturmuştu:

"Kemal Kılıçdaroğlu'nın, alevi olmasının Türkiye toplumu ve siyaseti için bir mesele olduğunu kavrayarak hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Hiç kimse 'iktidar oradan söz kurmaz' diye düşünmesin. Bakın bu öyle kötü bir iktidar ki bize her gün Madımak'ı yaşatabilecek bir iktidar"

Whatsapp Image 2024 06 26 At 11.44.59

Barış Boyun kimdir? Nereli, ne iş yapıyor? Barış Boyun kimdir? Nereli, ne iş yapıyor?

Ahmet Şık neden hastaneye kaldırıldı?

Dün akşam saatlerinde Ahmet Şık’ın rahatsızlanması sebebiyle kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi