Bursa'da yaşayan 57 yaşındaki emekli Şenol Şanlı, kendi imkanlarıyla ürettiği teleskop ile gökyüzündeki harika anları fotoğraflıyor. Gökyüzüne duyduğu ilgiyle evinin bodrumunda kurduğu atölyesinde teleskop üreten Şanlı, yılın son ay tutulması olan “Süper Kanlı Ay” tutulmasını görüntüledi.

Normal bir dolunaya göre yüzde 14 daha büyük ve daha parlak görülen ay tutulması sabah 05.12’de başladı. Ay, Dünya’nın gölgesinde kaldığı süreçte, tutulmanın maksimum seviyesine 05.44’te ulaştı. Tutulma 06.15’te sona ererken, Şanlı bu özel anları kendi teleskobu ile kaydetmeyi başardı.

Çanakkale’de 64 bin yıllık atölyede insanlık tarihinin izleri keşfedildi Çanakkale’de 64 bin yıllık atölyede insanlık tarihinin izleri keşfedildi

Ev yapımı teleskobu ile elde ettiği görüntüler hakkında konuşan Şanlı, “Emekli olduktan sonra gökyüzüne merak sardım ve evimin bodrumuna bir atölye kurdum. Kendi imkanlarımla teleskop üretmeye başladım. Yılın son ay tutulmasını da bu teleskop ile görüntülemenin mutluluğunu yaşadım. Bu anları ölümsüzleştirebilmek benim için büyük bir zevk,” dedi.

Şanlı, boş vakitlerinde ay ve gezegenlerin fotoğraflarını çekerek değerlendirdiğini ve bu hobisinin kendisine büyük bir huzur verdiğini ifade etti. Gök cisimlerini gözlemlemenin ve fotoğraflamanın kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten Şanlı, özellikle gençlerin de gökyüzüne ilgi duyması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı