Tokat’ta Yeşilırmak Üzerindeki Kafe ve Büfeler Yenileniyor Tokat’ta Yeşilırmak Üzerindeki Kafe ve Büfeler Yenileniyor

Batı Karadeniz'in en yıkıcı sel felaketlerinden birini yaşayan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 3 yıl süren kapsamlı bir yeniden inşa süreci geçirdi. Bakan Murat Kurum, felaketin ardından Bozkurtlu vatandaşlara verdikleri sözü tuttuklarını ve ilçeyi 1 yılda ayağa kaldırdıklarını duyurdu.

11 Ağustos 2021'de meydana gelen sel felaketi sonrası Bozkurt ilçesi, Sinop’un Ayancık ilçesi ve Bartın'da büyük hasar meydana geldi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen çalışmalarla, Bozkurt ilçesinde 649 konut, 52 iş yeri, sanayi sitesi ve çeşitli sosyal alanlar yeniden inşa edildi. Ayrıca Bartın ve Sinop'ta da önemli yenileme çalışmaları gerçekleştirildi.

Bakan Kurum, “O gün Bozkurtlu hemşerilerimize bir söz vermiştik. ‘Sizi yalnız bırakmayacağız, bize güvenin’ demiştik. Sözümüzü tuttuk. Bozkurt'u 1 yılda ayağa kaldırdık” dedi.

Bozkurtlu vatandaşlar, afet sonrası yapılan çalışmaları övgüyle karşıladı. Muzaffer Caymaz, “Devletimiz güzel çalışmalar yaptı. Konutlar on numara oldu, çok güzel. Bir senede bitirdiler, şaşırdım kaldım. Yaralar sarıldı” şeklinde konuştu. Kemal Rençber ise, “Devlet burada kimseyi mağdur etmedi. TOKİ tarafından evler yapıldı” ifadelerini kullandı.

Ayşe Sönmezışık, Bozkurt'un artık "Batı Karadeniz’in Bodrum'u" haline geldiğini belirtti. Gülcan Kök, devletin desteğiyle yeniden güvenli yuvalarına kavuştuklarını ifade etti. Bu kapsamlı yeniden inşa süreci, Bozkurt'un ve çevresinin hem fiziksel hem de sosyal anlamda yeniden canlandığını gözler önüne serdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı