Eskişehir'de yemek borusunun genişlemesi nedeniyle tavuk sesi çıkaran 'Kupa' isimli yavru kedi, tedavi altına alındı ve ona sıcak bir yuva aranıyor. Yaklaşık 60 günlük olduğu tahmin edilen, 600 gram ağırlığındaki sevimli kedi, yemek yememesi ve sürekli kusması nedeniyle bir hayvansever tarafından veteriner kliniğine götürüldü. Yapılan muayene ve röntgen sonucunda, kedinin yemek borusunun genişlediği ve bu nedenle garip sesler çıkardığı tespit edildi.

Veteriner hekimler, kedinin sağlığını iyileştirmek için özel bir beslenme programı ve ilaç tedavisine başladı. Kedinin tedavi süreci ilerledikçe sağlık durumu kontrol altına alındı ve kusmaları azaldı. Tedaviyi yürüten veteriner hekim Evren Fatih Mumcu, "Kupa' isimli kediyi sahiplendirmek istediklerini ve onunla ilgilenebilecek bir yuva aradıklarını belirtti.

Yeşilay Çankırı'nın "Yeşilçam Beyaz Ekranda" Etkinliği yoğun ilgi gördü Yeşilay Çankırı'nın "Yeşilçam Beyaz Ekranda" Etkinliği yoğun ilgi gördü

Yavru kedinin yemek borusundaki genişlemenin soluk borusuna baskı yapması nedeniyle tavuk gibi sesler çıkardığını açıklayan Mumcu, bu durumun ilerleyen süreçte düzelebileceğini umduklarını söyledi. Henüz yeterli kiloya ulaşmadığı için aşı yapılamayan 'Kupa', kilo almaya başladıkça tedavisine devam edilecek. Tedavi sonrası özel besleme şartlarını sağlayabilecek bir yuva arayan veterinerler, bu sevimli kedinin sağlıklı bir yaşam sürmesini amaçlıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı