İsrail’in Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta gerçekleştirdiği saldırılarda can kaybı artmaya devam ediyor. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Hizbullah'ın kalesi olarak bilinen Dahiyeh semtinde bir binaya düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı, 3 çocuk ve 7 kadın da dahil olmak üzere 37'ye ulaştı. Ayrıca, saldırılarda 68 kişi de yaralandı.

Bakanlık, salı ve çarşamba günlerinde gerçekleştirilen telsiz ve çağrı cihazı saldırılarının ardından toplam can kaybının 39’a çıktığını ve yaralı sayısının 3 bin olduğunu bildirdi. Bu hafta gerçekleştirilen saldırılarda toplam can kaybı ise 76’ya yükseldi.

İsrail'in Beyrut’taki saldırılarının ardından Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ABD'nin New York kentinde düzenlenecek Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılma planını iptal etti. Mikati, "Korkunç katliamları kınıyorum" ifadelerini kullandı.

Söke Pamuğu’nda hasat dönemi devam ediyor Söke Pamuğu’nda hasat dönemi devam ediyor

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Beyrut saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah’ın üst düzey komutanları hakkında bilgi verdi. Açıklamada, saldırılarda hayatını kaybeden Hizbullah liderlerinden biri olan İbrahim Akil'in yanı sıra, "Rıdvan" biriminin başındaki Ahmed Vehbi ve diğer 16 üyenin isimleri paylaşıldı. Öne çıkan isimler arasında Kıyı Bölgesi Komutanı Samer Halawi, Qana Bölgesi Komutanı Abbas Muslimani, Ramim Ridge Bölgesi Komutanı Abdullah Hijazi ve Dov Dağı Bölgesi Komutanı Hassan Madi yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı