Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 2,5 aylık belirsizliğin ardından yeni hükümeti açıkladı. Elysee Sarayı’ndan yapılan duyuruda, Macron'un, sol ittifakın adayı yerine, eski Avrupa Birliği (AB) Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier’i başbakan olarak atadığı belirtildi. 

Beyrut'taki İsrail saldırısında can kaybı 37'ye yükseldi Beyrut'taki İsrail saldırısında can kaybı 37'ye yükseldi

Ulusal Meclis'in askıda kaldığı ve siyasi bölünmelerin derinleştiği bir dönemin ardından gelen bu açıklamada, Barnier başkanlığındaki yeni hükümetin 39 üyeden oluşacağı kaydedildi. 33 yaşındaki Antoine Armand maliye bakanı olarak görev alırken, Jean-Noel Barrot'un dışişleri bakanı olduğu açıklandı. Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ise görevine devam edecek.

Macron'un Barnier'i atama kararı, 7 Temmuz'daki ikinci tur seçimlerinde en fazla oyu alan sol görüşlü Yeni Halk Cephesi'nin adayı Lucie Castets'in Ulusal Meclis'te güven oyu alma şansının düşük olduğu gerekçesiyle alınmıştı. Barnier, hükümeti kurarken, her kesimden politikacıları içeren bir kabine oluşturma niyetinde olduğunu belirtti. Ancak, Barnier'in başbakanlığı, ülkede çeşitli protestoların yaşanmasına neden oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı