Ankara Metrosu'nda bulunan ASKİ İstasyonu'nda önemli bir tatbikat gerçekleştirildi. EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanlığı, Ankara İtfaiyesi ve ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen "Trende Yangın ve Yolcu Kurtarma Tatbikatı", büyük başarıyla tamamlandı.

Tatbikatta, içi duman dolu bir vagon senaryosu canlandırıldı. Ankara itfaiye ekipleri, hızla müdahale ederek yolcuları güvenli bir şekilde tahliye etti ve vagon içerisindeki dumanı kontrol altına aldı. Acil durum ekipleri ise yaralılara hızlıca müdahale edip, sedyelerle ambulanslara taşıdı.

Ankara’nın ‘Martı’ polisleri: Bisiklet üzerinde güvenlik ve huzur için pedal çeviriyor Ankara’nın ‘Martı’ polisleri: Bisiklet üzerinde güvenlik ve huzur için pedal çeviriyor

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanı Haldun Aydın, tatbikatın başarıyla tamamlanmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Bu tür tatbikatlarla hem itfaiye ekiplerimizin metro istasyonlarında acil durumlara müdahale kabiliyetini artırıyoruz hem de mesai arkadaşlarımızın her zaman hazır olmasını sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

Ankara Metrosu'nun güvenliği ve acil durum müdahale kapasitesinin artırılmasına yönelik düzenlenen bu tatbikat, gelecekte olası acil durumlara karşı hazırlıklı olmayı hedefliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı