Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü tarafından “Milletin Zaferi” temasıyla giydirilen Yüksek Hızlı Tren, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde yola çıktı.

Ankara’nın ‘Martı’ polisleri: Bisiklet üzerinde güvenlik ve huzur için pedal çeviriyor Ankara’nın ‘Martı’ polisleri: Bisiklet üzerinde güvenlik ve huzur için pedal çeviriyor

2018 yılında başlatılan ve bu yıl 6'ncısı düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, Ankara Hızlı Tren Garı'ndan uğurlandı. Trenin uğurlama töreninde, 15 Temmuz'un önemine ve milli birliğe vurgu yapıldı.

Tren, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün anısına, bu yıl boyunca Ankara-Eskişehir-İstanbul ve İstanbul-Konya-İstanbul güzergahlarında sefer yapacak. Program kapsamında, 2 ay boyunca toplamda 56 bin kilometre yol alması ve yaklaşık 60 bin yolcu taşınması planlanıyor.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü, bu özel trenle milli mücadelenin ve demokrasinin önemini vurgularken, halkı da bu anlamlı günde birlikte olmaya çağırdı. Trenin seferleri ve rotaları hakkında detaylı bilgilere, TCDD’nin resmi web sitesinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı