Ankara'nın Kızılcaham ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. Yangının, Kızılcaham ilçesi Saray Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle başladığı öğrenildi. Rüzgarın etkisiyle alevler hızla yayılarak yerleşim alanlarına doğru ilerledi ve çevredeki evler tehlikeye girdi.

Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve jandarma ekibi sevk edildi. Yangına müdahalede bulunan Orman Genel Müdürlüğü'ne ait helikopterler de havadan söndürme çalışmalarına katıldı. Ekiplerin koordineli çabaları sonucunda yangın, evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Ancak bazı bahçelerde ve yangın bölgesinde maddi hasar meydana geldiği belirtildi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili inceleme başlatıldı.

Ankara'da doğalgaz patlaması: Bir kişi hayatını kaybetti Ankara'da doğalgaz patlaması: Bir kişi hayatını kaybetti

Olay yerinden bir çevre sakini olan Kemal Koçaklı, yangının baraj tarafından geldiğini iddia ederek, ekiplerin alevlerin köye ilerlemesini önlediğini ve helikopterlerle müdahale edildiğini aktardı. Koçaklı, yangının kontrol altında olduğunu ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığını vurguladı.

Muhabir: Şulenaz Durlanık