Çankırı'da Hafızlık Öğrencileri Arasında Bilgi Yarışması: Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı Çankırı'da Hafızlık Öğrencileri Arasında Bilgi Yarışması: Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Duran Karakoyun ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nuri Uçak, bu yılki "Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları" için hazırlanan kitapları, Çankırı'daki kurumlara teslim etti. Bu yıl, Anadolu'nun mayasını oluşturan değerlerden Hacı Bektâş-ı Veli'nin hayatı ve felsefesi yarışma konusu olarak seçildi. "İncinsen de incitme" ve "İlimde gidilmeyen yolun sonu karanlıktır" anlayışlarıyla şekillenen eserler, katılımcılara Hacı Bektâş-ı Veli'nin yaşamına, düşüncelerine ve tek eseri olan Makâlat'a derinlemesine bir yolculuk sunuyor.

Türkiye genelinde düzenlenen 12. Ufka Yolculuk yarışmasında, ilkokul, ortaokul, lise ve yetişkin olmak üzere dört farklı kategoride yarışma imkânı sağlanacak. Katılımcılar, yarışma için hazırlanan kitapları okuyarak kendilerini sınava hazırlayabilecekler. Yarışma detaylarına ve kitaplara www.ufkayolculuk.com adresinden ulaşabilirsiniz. Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yarışmaya katılacak tüm adaylara başarılar diledi.

Anadolu'nun Değerleri Yarışma Konusu Oldu! Hacı Bektâş I Veli'yi Tanımaya Hazır Mısınız (1)

Anadolu'nun Değerleri Yarışma Konusu Oldu! Hacı Bektâş I Veli'yi Tanımaya Hazır Mısınız (2)

Kaynak: Haber Merkezi