ÖZELHABER/ Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetlerine yönelik farkındalık yaratmak amacıyla bir eğitim düzenlendiğini duyurdu. Müdürlüğe bağlı kuruluşlarda görevli bakım personellerine, Psikososyal Destek (PSD) Eğiticisi tarafından verilen bu eğitim, afet ve acil durumlar sırasında ihtiyaç duyulan psikososyal hizmetlerin nasıl sunulması gerektiği konusunda farkındalık oluşturmayı hedefledi.

AFAD'dan Emniyet Personeline Acil Durum ve Görev Eğitimi AFAD'dan Emniyet Personeline Acil Durum ve Görev Eğitimi

Eğitim, afet sonrası travmatik etkilerin hafifletilmesi, bireylerin psikolojik iyilik halinin korunması ve hızlı bir şekilde destek hizmetlerinin sunulması üzerine odaklandı. Bu kapsamda, afet durumlarında bakım personelinin hızlı ve etkili müdahale edebilmesi için gerekli temel bilgiler verildi.

Eğitimi alan personeller, kriz anlarında psikolojik destek sağlamanın önemine vurgu yaptı. Bu tür eğitimlerin, afet ve acil durumlarda hizmetlerin kalitesini artıracağı ve toplumun ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebileceği belirtildi.

Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, afet ve acil durumlara hazırlıklı olma adına personel eğitimlerini sürdürerek, hizmet kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Berkay Tozlu