ÖZEL HABER/Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından, Çankırı’nın Ilgaz bölgesinde hava sıcaklıkları hızla düştü ve mevsimin ilk kar yağışı başladı. Son iki gündür etkili olan sağanak yağış, yerini Ilgaz Dağları'nın yüksek kesimlerinde beyaz örtüye bıraktı. Bu ani kar yağışı, özellikle kış turizmi açısından önemli bir bölge olan Ilgaz Dağı Milli Parkı'nı bir kez daha cazibe merkezi haline getirdi.

Ilgaz Dağı’nda karın erken gelmesi, kayak sezonunun da erken başlayacağının sinyalini verdi. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirirken, bölge esnafı ve turizm işletmeleri bu durumdan oldukça memnun. Turizm sektörü temsilcileri, özellikle Aralık ayında başlayacak kayak sezonu için şimdiden rezervasyon almaya başladı.
 

Tarihi Ilgaz Hamamı Yeniden Kapılarını Açtı! Tarihi Ilgaz Hamamı Yeniden Kapılarını Açtı!

Bölge sakinlerinden Şahinder Tozlu, yılın ilk karının yağmasıyla eski günlere döndüğünü belirterek, yoğun kar yağışının yaşandığı yılları hatırladığını dile getirdi. Tozlu, "Ilgaz her zaman kış sezonuna hakim olmuş, muhteşem manzaralarıyla doğa severlere ve kış sporları tutkunlarına ev sahipliği yapan bir yer. Çocukluğumuzda çok daha fazla kar yağardı. Yılın ilk karı, her seferinde bana geçmişi hatırlatır" dedi.

Bölge sakinleri, karın kış mevsiminin habercisi olduğunu ve turistlerin bölgeye akın etmesini beklediklerini belirtiyor.


HABER: Burak Kaya


Ilgaz’a Yılın İlk Karı Düştü Kış Sezonu Heyecanı Başladı!2

Kaynak: Burak Kaya