Başkan Anıl Yetişkin, CHP’nin 101. Yılını Aydınlılarla Birlikte Kutladı Başkan Anıl Yetişkin, CHP’nin 101. Yılını Aydınlılarla Birlikte Kutladı

ABD yönetimi, geçtiğimiz aylarda Gazze Şeridi'nin güneyinde sivil sığınmacıların bulunduğu Refah şehrine olası bir kara operasyonu endişesiyle bazı bomba sevkiyatlarını durdurmuştu. Ancak İsrail'in bu bölgeye yönelik operasyon ihtimalini açıklaması üzerine, ABD şimdi yaklaşık 227 kilogramlık bombaların sevkiyatını yeniden başlatma kararı aldı. ABD'li bir yetkili, bu kararı medyaya yaptığı açıklamada duyurdu ve 227 kilogramlık bombaların kullanımından ziyade, yoğun nüfuslu yerleşim yerlerinde 900 kilogramlık bombaların kullanılma riskinin endişe kaynağı olduğunu vurguladı. Bu nedenle, 227 kilogramlık bombalarla birlikte sevk edilen 900 kilogramlık bombaların sevkiyatı halen bekletiliyor.

ABD'nin İsrail'e yönelik silah tedariki konusunda yaşanan anlaşmazlıklar ve askeri yardım kesintileriyle ilgili olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD yetkilileri arasında gerilim yaşanmıştı. Ancak son zamanlarda, ABD'nin İsrail'e silah ve mühimmat tedarikinde ilerleme kaydedildiği ve engellerin aşıldığı belirtilmişti. İsrail, bu süre zarfında düzenli olarak ABD'den çeşitli silah ve mühimmatları almaya devam ettiği biliniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı