Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için ABD'nin başkenti Washington DC'ye geldi. Buradaki temasları çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis ile Walter E. Washington Convention Center'da bir araya geldi.

Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahitlik ettiği düğün Antalya’da gerçekleşti Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahitlik ettiği düğün Antalya’da gerçekleşti

Görüşmede, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasında iyi komşuluk esasına dayalı dayanışma ruhunu güçlendirme çabalarının artarak devam edeceğini vurguladı.

Ayrıca, Ukrayna ve Filistin'deki çatışmaların sona ermesi için olumlu çabaların artırılması gerektiğini belirten Erdoğan, bölge ülkelerinin barışın tesis edilmesi için ortak çalışmalar yapmasının önemini dile getirdi.

Görüşmeye, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç de katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı