AK Parti hükümetleri döneminde Çankırı'da gerçekleştirilen yatırımlara bir yenisi daha ekleniyor. Çankırı'ya Cumhuriyet tarihinde yapılmış en büyük yatırımlardan olan Kurşunlu ilçesi sınırlarında yer alan Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı 2023 yılı Kasım ayında tamamlanmıştı. Çankırı, Kastamonu ve Çorum tarım havzalarında 15.000 hektar alanı sulayacak ve aynı zamanda elektrik üretecek olan eski adı baraj bölgeye büyük bir avantaj kazandırmıştı. Bu yatırımın tamamlanmasının hemen ardından Kurşunlu ve civar ilçeler için yeni bir yatırım müjdesi daha geldi. Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak müjdeyi paylaşarak; Kurşunlu 1000 kişilik Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun Adalet Bakanlığı 2024 yatırım programına alındığını açıkladı. Proje ve etüt çalışmalarının başladığını duyuran Kurşunlu Belediye Başkanı Şakir Kaymak'ın paylaşımı vatandaşlardan büyük destek buldu.

Orta Belediye Başkanı Bezci, mazbatasını aldı Orta Belediye Başkanı Bezci, mazbatasını aldı

AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU KURŞUNLU ESNAFINA VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Adalet Bakanlığı tarafından 2024 yatırım programına alınan Kurşunlu 1000 Kişilik Açık Ceza İnfaz Kurumu, inşaat aşamasından başlamak üzere yapımı tamamlanmasıyla birlikte Kurşunlu ve civar ilçelerinin ekonomi ve istihdamına katkı sağlayacak. Kurşunlu Açık Ceza İnfaz Kurumu faaliyete geçtiğinde, Kurşunlu'da birçok sektörde hizmet veren esnaf ve ticaret erbabı oluşacak imkanlardan fayda sağlayacak.

AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU'NDA KİMLER KALIYOR? HANGİ SUÇLARI KAPSAR?

Terör suçları, örgütlü suçlar, cinsel suçlar ile ikinci defa mükerrir olanlar hariç olmak üzere 3 yıl ve daha az hapis cezası bulunan hükümlüler doğrudan açık cezaevine alınır.
Taksirli suçlardan dolayı 5 yıl ve daha az hapis cezası bulunan hükümlüler doğrudan açık cezaevine alınır.

AÇIK CEZA İNFAZ KURUMU NE DEMEK?

Dıştan koruma ile görevli personeli bulunmayan ve firara karşı güvenlik önemlerinin en az ve daha basit tutulduğu cezaevleridir. İyi halli, çalışma gücüne sahip ve firar etmeyeceklerine kanaat getirilen hükümlüler bu cezaevlerine gönderilir.

Editör: Haber Editörü