İstanbul'un toplu ulaşım sektöründe önemli rol oynayan Zoltan Boronkay vefatının ardından gündeme geldi. Bu yazıda Zoltan Borankay ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Zoltan Boronkay kimdir?

Zoltan Boronkay, İstanbul ve Bursa'da merkezi bulunan bir otomotiv distribütörü ve otobüs üreticisidir. Zoltan Boronkay tarafından otomotiv yan sanayi üretimi, otobüs üretimi ve distribütörlük amacıyla kurulmuştur.

1990'lı yıllarda Bursa'daki fabrikasında Boronkay - DAF markalı çift katlı otobüsler, çift katlı halk otobüsleri ve şehirlerarası yolcu otobüsleri üretmiştir. Şirket ayrıca geçmişten günümüze treyler, araç üstü ekipman, arazöz ve kasa üretimleri de gerçekleştirmiştir. Ayrıca, Türkiye genelinde IKARUS otobüsleri, Berkhof otobüsleri, Daewoo ve Rover otomobilleri ile DAF kamyon ve tırlarının mümessilliklerini üstlenmiştir.

Zoltan Boronkay

Zoltan Boronkay hayatını kaybetti

Zoltan İrem Boronkay, 1920'lerde Macaristan'dan Türkiye'ye göç eden Aşkenaz (Musevi) kökenli bir aileden gelmektedir ve Boronkay Holding ile Büyükdere Boronkay Kulübü'nü kurmuştur. İstanbul'un toplu ulaşım sektöründe önemli bir rol oynayan Boronkay, özellikle İstanbul'a getirdiği İkarus marka körüklü otobüslerle tanınmaktadır.

4 Halife kimdir? 4 Halife Dönemi nedir? 4 Halife kimdir? 4 Halife Dönemi nedir?

Aynı zamanda milli binici ve tüfek atıcısı olan Boronkay, yaşamının ilerleyen dönemlerinde kan kanseri hastalığına yakalanmış ve Nişantaşı Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Ölümü sonrasında Şişli Rum Ortodoks Mezarlığı'nda düzenlenen törene iş, sanat ve spor dünyasından birçok kişi katılmış, kızları Sibel, Selin ve Simla'nın tabutun başında dua ederek vedalaştıkları görüldü.

Zoltan Boronkay serveti

Başarılı iş insanı Zoltan Boronkay'ın serveti hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi